70'

3e klasse 02

24 maart 2018 10:00

B. de Groot

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 5 uit de competitie Nicolaas Boys op het programma. Mede koploper RCL had al eerder met 8-1 gewonnen van Nicolaas Boys, dus de mannen wisten wat ze te doen stond. De competitie lijkt wel een schiettent met 2 schutters, Alphia en RCL. Wie aan het eind het meest raak geschoten heeft, zou weleens de kampioen kunnen zijn mits het onderlinge duel in onbeslist eindigt. Vandaar dat de Alphianen er nu iedere wedstrijd op gebrand zijn met zoveel mogelijk doelpunten te winnen. Waren het er vorige week nog 11, deze week werden het er 12. Voor rust waren de Alphianen nog bescheiden. Een vrije trap van Brett verween over de keeper, Joey mocht aanleggen voor een penalty en Mitchel wist een voorzet van Joey via binnenkant paal binnen te tikken. Daarnaast waren Martijn, Twan en Mitchel nog dichtbij meer doelpunten. Wel kwam Nicolaas Boys nog terug tot 1-1 door matig uitverdedigen. Zo was de 3-1 ruststand nog een schamele afspiegeling van de kansenverhouding.

Na rust was de tegenstand van Nicolaas Boys gebroken en kon Alphia makkelijk verder uitlopen naar een monsterscore van 12-1. Wel moet gezegd dat de linksback van Nicolaas Boys, 1 van de 2 dames in het team, Nicky, het de aanvallers verdomd lastig maakte. De mannen kwamen haar bijna niet voorbij. En ik vind dat zij ook uitgeroepen kan worden tot (wo)man of the match! De KNVB zou eens een kijkje in Nieuwveen moeten nemen. Maar de aanvalsdriften waren verder Nicolaas Boys te machtig. Zo scoorde Mitchel nog een keer, Twan zelfs 4 keer, Joey nog 2 keer en Patrick ook 2 keer. Waarvan we de laatste goal van Patrick toch wel tot de categorie gestolen doelpunten mogen rekenen. Sinan mocht het zo'n 25 minuten in de spits proberen vandaag, maar wat hij ook probeerde tot een goal kwam het niet. Vaak vond hij de goaly van Nicolaas Boys op zijn weg. Uiteindelijk leek hij toch te gaan scoren met een lob over diezelfde goaly heen, maar Patrick kon met een uiterste krachtsinspanning nog net zijn voet voor de doellijn tegen de bal zetten, zodat Sinan vandaag op 0 doelpunten bleef staan en slechts een assist kon toevoegen aan zijn totaal.

Al met al hebben de Alphianen gedaan wat ze moesten doen, doelpunten maken. En door de magere overwinning van RCL, slechts 1-4, is Alphia JO15-1 nu op doelgemiddelde gestegen naar de eerste plaats. Volgende week vieren wij Pasen en op 7 april wordt de strijd voor het kampioenschap vervolgd om 8.45 uur in Ter Aar tegen TAVV JO15-1.