2e klasse 5

10 maart 2018 9:00

J. Haze

Alphia begint aan zijn tweede competitiewedstrijd in de 2e klasse. Het niveau ligt duidelijk hoger dan in de 4e klasse en de jongens moeten gelijk vanaf het begin af aan vol aan de bak.

De vorige wedstrijd tegen Voorschoten was maar net met 3-2 verloren, dus Alphia JO11-1 heeft zeker wel wat te zoeken in deze klasse. De wedstrijd golft op een neer, maar tot echt grote kansen komt het in het begin nog niet.

Na 10 minuten is het wel raak voor de tegenstander, via een van richting veranderd schot belandt de bal via Jorik ongelukkigerwijs in eigen doel. Alphia moet een tandje bij gaan zetten, er wordt in de 2e klasse meer verwacht en geëist. Gelukkig maakt Alphia snel de 1-1 via Sean. Een messscherpe counter wordt mooi uitgespeeld via Jessey naar Siep en vervolgens als eindstation Sean, die koelbloedig afrondt. Siep komt nog tot een kans maar schiet op de keeper.

Vlak voor rust krijgt TAVV een corner en deze leidt tot een kopgoal. Ze hebben goede lange koppers voorin en onze kleinere verdedigers kunnen niet meegaan in het kopduel. Maar wederom weet Alphia snel weer de rug te rechten, want vlak voor rust maakt Alphia de 3-2. Deze volgt uit een mooie opgezette aanval van Sean, die passt de bal naar rechts op Siep en deze geeft de bal van de rechtervleugel naar de linkervleugel en daar staat Ryan en die rondt mooi in een keer af.

Met een 3-2 voorsprong gaat Alphia de rust in.

Dat het oppassen geblazen is blijkt maar weer in de 2e helft. TAVV speelt ook goed en ze schieten de bal op de lat, deze belandt op de doellijn en keert vervolgens weer het veld in. Quinten had zaterdag het engeltje van Van Breukelen even geleend. Dat blijkt gedurende de wedstrijd wel vaker. Desondanks wordt de 3-3 van TAVV niet voorkomen en is het de laatste tien minuten van de wedstrijd erg spannend. Er zijn kansen over een weer en de bal belandt via Siep op de paal, maar dat gebeurt aan de kant van  Quinten.  Jesper speelt de bal nog eens fraai via een steekballetje naar Rayan, maar deze schiet net te zacht en op de keeper, waardoor deze moeiteloos kan redden.

Alphia blijft echter doorgaan tot de laatste minuut en de noeste arbeid wordt alsnog beloond. Jorik passt op Rayan en die rond in de dying seconds van de wedstrijd koelbloedig af. De eerste drie punten in de 2e klasse zijn voor Alphia binnen!