Sinan Alkhamisi (intikker)
66'

3e klasse 02

17 maart 2018 10:00

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Koudekerk op het programma. Één van de twee nog andere ongeslagen tegenstanders. Het lijkt een competitie te worden die op doelgemiddelde beslist kan worden. Zowel Koudekerk, als RCL als Alphia scoorden er de drie voorgaande wedstrijden lustig op los. Belangrijk dus om de wedstrijden tegen de directe concurrenten in je voordeel te beslissen.

De Alphianen waren gebrand op een goed resultaat en zaten dus allemaal keurig op tijd in de bespreekkamer met een gezonde spanning.
Wisten jullie trouwens dat de wedstrijdbesprekingen live te volgen zijn via het instagramaccount van Patrick Vermeulen?

Allemaal, nou allemaal min eentje. Laatste man Sinan waande zich in warmere temperaturen, maar dan in dromeland nog in zijn bed. Gelukkig wist hij ook nog de weg naar Alphia te vinden en konden we (bijna) compleet naar Koudekerk afreizen. Helaas zonder jarige spits Tommy, vorige week geblesseerd geraakt bij wedstrijd met de JO17-1, maar gelukkig met Joey, die zich opmaakte voor zijn eerste wedstrijd dit seizoen.

Vermeldenswaardig is nog wel te melden dat de gevoelstemperatuur zeker -10 was en dat de wind vol over het veld stond, dus je had vol wind tegen of vol wind mee. Na een warming up met bontmutsen en warme handschoenen, thermo-ondergoed, waren de Alphianen klaar voor één van de wedstrijden van het jaar. In de najaarscompetitie hadden we nl. verloren van Koudekerk, dus van onderschatting was geen sprake.

Tactisch werd er gekozen voor vol de wind tegen in de eerste helft, met als idee dat we dan in de tweede helft de wedstrijd positief konden afsluiten. En dat de tegenstander ook even tijd nodig heeft om aan de omstandigheden te wennen. Deze tactische zet bleek perfect uit te vallen. De Alphianen bleken prima tegen de wind in te kunnen voetballen en vooral Martijn werd vele malen de diepte ingestuurd. Alleen zoals vaak dit seizoen stond zijn vizier niet op scherp. Na vier gemiste één op één met de keeper was het de vijfde maal wel raak. Na een minuut of twintig was Martijn los. Dit resulteerde dan ook direct in 3 goals. Daarna werd Martijn voor rust ook nog getoucheerd door de keeper en zodoende mocht onze penalty-specialist Timo aanleggen voor zijn eerste treffer deze wedstrijd. Timo besloot eerst tegen de keeper op te schieten en daarna de rebound in te tikken. Een variant die je niet zo vaak ziet, maar goed ze tellen ook. Zo bereikte Alphia met volle wind tegen een prima ruststand, 0-4. En had het dus een ideaal uitgangspunt om met de wind in de rug Koudekerk de genadeslag toe te brengen in de tweede helft.

De tweede helft stond in het teken van de terugkeer van de verloren zoon Joey, die na een trampolineongelukje in de zomer nu eindelijk voor het eerst zijn minuten mocht maken. En dat deed hij met verve. Hij tekende voor vier goals en één assist en had dus meteen een belangrijk aandeel in de overwinning. Verder scoorde Timo ook nog één keer en in het laatste kwartier wist Sinan ook nog twee keer het net te vinden.

Elf goals in de topper tegen Koudekerk, dan kun je gerust zeggen dat Alphia de wind in zijn rug heeft. Al moet wel gezegd worden dat Koudekerk er bar weinig tegenover kon stellen. Er was aan niets te zien dat deze ploeg ruime zeges had behaald tegen andere tegenstanders uit onze competitie. Maar het is zoals het is. Er zal dus een spannende strijd volgen met de nog overgebleven concurrent RCL, dat ook maar steeds ruime overwinningen op de mat legt. Na vier wedstrijden is het aan de top reuze spannend. RCL heeft een doelsaldo van +30 en Alphia van +29.

De Alphianen bekijken het verder wedstrijd voor wedstrijd, te beginnen met de wedstrijd volgende week om 10.00 uur thuis tegen Nicolaas Boys. Één ding is zeker Alphia heeft de wind in de rug, dus dat belooft veel.....