68'
73'

3e klasse 02

7 april 2018 8:45

Vandaag de wedstrijd tegen TAVV uit Ter Aar. Een vroegertje, want verzamelen was al om 7.30 uur. Eerst de wedstrijdbespreking, live te volgen via Instagram. Vandaag werden positie en looplijnen uitgelicht en de opdracht was na de 2 monterscores tegen Koudekerk en Nicolaas Boys om het beter te doen dan 11-0 en 12-1. De bespreking was gezellig en liep daardoor ook wat uit en als echte Max Verstappens zetten we koers naar TAVV. Mede door een goed genomen inhaalactie won de Renault het dit keer van Mercedes, maar moest hij toch genoegen nemen met een tweede plaats achter Volkswagen, die na een pikstart net over wat meer pk's bleek te beschikken.

Bij aankomst in Ter Aar dronk de gehele technische staf van de Alphianen de koffievoorraad in de commissiekamer op. Verder was het heerlijk weer en na een lekkere warming up waren de jongens er klaar voor. Meteen vanaf het begin werd er druk op TAVV gezet en begonnen de Alphianen te voetballen Het was een one-team-show, want Alphia domineerde de wedstrijd van het begin tot het eind. Keeper Luca kon met de zon meedraaien en zo egaal bruin worden. Martijn vanaf links kwam een aantal keer goed door, waarvan Joey er 2 op identieke wijze kon intikken. Tussendoor was er ook nog een schot van Joey, zodat hij na 18 minuten al een hattrick kon noteren. Daarna was het de beurt aan Brett om 3 keer te scoren. Patryk bediende hem met een vrije trap van eigen helft uitstekend door de bal precies in zijn loop te schieten. Brett aarzelde niet en schoot de 4-0 ruststand binnen.

Ook in de tweede helft ging Alphia door op zoek naar goals. Na een afvallende bal uit een corner schoot brett 0-5 binnen, een paar minuten later gevolgd door 0-6. Ook Diego had zijn zinnen gezet op een doelpunt en tikte uit een corner 0-7 binnen. de achtste treffer was voor Sinan, die de bal uit een vrije trap ontving en binnentikte.De negende goal ging over meerdere schijven en werd uiteindelijk aan Mitchel gegund. Bij de tiende goal werd Timo diep gestuurd en ook hij scoorde. Sinan tekende daarna voor zijn tweede goal, 0-11. Daarna was het even niet opletten en uit een counter werd het gevaarlijk, de scheidsrechter floot echter te vroeg af, waarna de bal er na het fluitsignaal toch nog bleek in te gaan. De scheidsrechter vond dat eigenlijk toch wel goed en besloot toch een doelpunt toe te kennen. Maar dat gaat natuurlijk niet, regels zijn regels. Hoe lullig ook voor TAVV besloot de scheidsrechter na overleg met spelers en coach van Alphia zijn beslissing toch terug te draaien. De overtreding waar hij voor floot bleek een overtreding binnen de 16 meter te zijn en dus een penalty. Deze werd echter hoog overgeschoten en zo bleef de heilige "0" op het scorebord. Het slotoffensief was voor Diego die de twaalfde en laatste goal van de dag mocht binnentikken.

Al met al een goed resultaat en aan de doelstelling voldaan, want 0-12 is een beter resultaat dan de vorige 12-1. De overgebleven concurrenten RCL en Koudekerk wonnen beiden hun duel. Koudekerk klopte Nicolaas Boys met 3-1 en RCL had het blijkbaar lastig tegen Altior en wonnen nipt met 3-2.

Volgende week wacht MMO thuis en de vraag is of ook deze tegenstander met een nederlaag kan worden teruggestuurd naar Hoogmade?