68'

3e klasse 02

21 april 2018 12:00

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Bernardus op het programma. Voor de winterstop had Bernardus aardig gepresteerd, maar in de vorjaarscompetitie wilde het nog niet zo vlotten. Op deze prachtige zonnige dag traden we aan op echt gras en de mannen hadden er echt zin in.

Bernardus gaf meer tegenstand dan vooraf verwacht mocht worden, maar goed, dat hoeft geen probleem te zijn voor ons Alphianen. We gingen dan ook op zoek naar een doelpunt maar de kansen werden nog niet afgemaakt. Wel zorgden de grensrechter van Bernardus en de scheidsrechter voor een negatieve hoofdrol. De grensrechter leek de buitenspelregel niet goed te beheersen en vlagde tot 2x toe Patrick terug voor buitenspel, terwijl hij keurig achter een verdediger vandaan kwam. Dat op dat moment Tommy wel in buitenspelpositie stond maakt met de "nieuwe" buitenspelregel niet meer uit. Nieuwe regel, die inmiddels ook al weer een aantal jaren van toepassing is. Uiteraard verleidde mij dat om de grensrechter te vragen om wel eerlijk te vlaggen. Hierop kwam ook de scheidsrechter boos naar mij toe. Ik legde het verhaal nog eens uit en zei dat hij ook de situatie kon afwachten door eventueel later te fluiten bij aanname van de bal. De scheidsrechter luisterde wel, maar hoorde mij niet! Ik moest maar mijn mond houden en het publiek ook. Zo werd het nog een gespannen sfeertje want de scheidsrechter bleef dreigen met staken. Uiteindelijk zul je altijd zien dat je dan ook nog een tegengoal krijgt, 1-0. De Alphianen werden op de proef gesteld, want dit gebeurt ons niet zo vaak, dat we op achterstand komen. De Alphianen bleven kansen creëren en raakte ondertussen ook nog 2x de paal en lat, maar kwamen wel terug in de wedstrijd door een schot op goal die er niet direct inging, maar uiteindelijk in een scrimmage door de keeper in eigen doel werd gewerkt, 1-1. Nu op zoek naar een voorsprong en die kwam er ook net voor rust. Diego bediende Joey, die de 1-2 binnenschoot. Daarna kreeg Bernardus nog een kans. Grensrechter Brett constateerde buitenspel, maar de man in het zwart liet Brett in zijn hemd staan. Daar was Brett niet zo blij mee, dus in de rust vroeg hij vriendelijk waarom de scheidsrechter hem negeerde. Al met al was de sfeer zeer gespannen en beladen.

In de rust hebben we afgesproken niet meer te reageren op de scheidsrechter en grensrechter. Je kunt het toch niet veranderen, ook al heb je gelijk. We moesten de voeten laten spreken. Tommy en Joey kregen de tweede helft rust. Alphia ging de tweede helft weer op zoek naar een doelpunt om de voorsprong wat uit te breiden. Maar vandaag bleef het moeizaam gaan. We kwamen toch op 1-3 Mitchel wist Timo te vinden en die schoot keurig binnen.  Helaas door slordig verdedigen wist ook Bernardus weer te scoren, 2-3. We gingen door en een schot van Twan werd geblokt door de keeper, maar Patrick was er als de kippen bij om dit buitenkansje in te tikken. Daarna liepen we uit naar een veilige marge, 2-5. Brett vond Twan en die scoorde. Net voor tijd wist Bernardus weer te scoren en zodoende een voor de JO15-1 wat teleurstellend eindresultaat, 3-5. Maar het belangrijkste is dat we weer een overwinning hebben behaald en zodoende koploper blijven. En het kan geen kwaad dat een wedstrijd wat moeilijker en met wat meer tegenstand verloopt. Dat maakt ons ook meteen weer wat scherper en op onze hoede.

Na de meivakantie op 12 mei staat de topper op het programma, dan treffen we om 10.30 uur thuis RCL, die net als Alphia nog geen puntverlies heeft. Kortom dat belooft wat! Het is de wedstrijd van het jaar en ook de beslissing van de competitie. Dus we nodigen iedereen uit om de JO15-1 bij deze belangrijke wedstrijd te komen steunen!