49'
60'

3e klasse 02

8 mei 2018 19:00

Op deze warme dinsdagavond mocht de JO15-1 aantreden tegen Hazerswoudse Boys. Voor de winterstop werd er nog uit van verloren, maar tijdens het Nieuwjaarstoernooi werd er overtuigend met 7-0 gewonnen. Vandaag was de opdracht duidelijk, winnen en dan zaterdag de topper tegen RCL. De laatste weken loopt het iets moeizamer met een krappe zege op Bernardus en vandaag was de eerste helft niet om aan te gluren. Dat kwam ook omdat Hazerswoudse Boys geleerd had van het Nieuwjaarstoernooi en ze wilden zich niet laten afslachten. Vandaar dat ze met 5 a 6 verdedigers speelden. De Alphianen hadden vanuit hun positie moeten blijven spelen, maar ze gingen doordat de bezoekers uit Hazerswoude zover terugzakten zelf te diep staan. Ondanks diverse aanwijzigingen liep de eerste helft niet lekker. Wel kwam Alphia na 18 minuten op voorsprong, Mitchel wurmde zich aan de rechterkant en via de paal gaf hij de assist aan Tommy, die de 1-0 binnentikte. Vlak daarna was het uit de enige uitbraak van Hazerswoudse Boys direct raak 1-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de rust werd even duidelijk uitgelegd wat het belang van deze wedstrijd was. Iedereen wil graag zaterdag om het kampioenschap spelen tegen RCL, maar dan moet er vandaag echt wel gewonnen worden. De boodschap kwam aan en na rust zagen we ook een ander Alphia, nu wel met aanvalspel over de zijkanten. Na 4 minuten in de tweede helft kwamen we weer op voorsprong door Mitchel op aangeven van Joey. En Alphia zette door, al duurde het nog 10 minuten voordat Mitchel nu een assist van Tommy binnentikte. Er volgden nog vele kansen Patryk en Brett zochten het doel echter te hoog. Uit een verre ingooi van Timo kwam de bal voor de voeten van Patrick, die na een één tweetje met de paal de eindstand van 4-1 binnentikte. Uit een uitbraak waar Sinan dacht dat Jip het op zou lossen, was het uiteindelijk door attent keeperswerk van Luca, dat we niet nog een tegengoal moesten incasseren.

Al met al een redelijke tweede helft en gewoon weer 3 punten erbij. En nu maken we ons op voor de kraker in onze competitie as. zaterdag om 10.30 uur bij Alphia tegen de directe concurrent RCL. Het zal spannend worden en voor de Alphianen telt alleen een positief resultaat. Bij een positief resultaat kan dan op dinsdagavond 29 mei het definitieve kampioenschap worden binnengehaald. Maar dan moet er dus eerst zaterdag een positief resultaat gehaald worden. Het zou fijn zijn als we deze belangrijke wedstrijd op het hoofdveld mogen afwerken. We hopen zaterdag op veel support. En hopelijk laat de JO15-1 dan weer sprankelend voetbal zien. Tot zaterdag