Alphia JO11-1 dwingt respect af bij voetbalbolwerk ARC

1 - 1

Alphia JO11-1

2e klasse 5

31 maart 2018 11:30

Na de zeer teleurstellende nederlaag in Woubrugge van 10-1, was het in het paasweekeinde tijd voor sportieve revanche. Op de laatste dag van maart roert Alphia zijn staart. Deze beladen derby die bol stond van ontmoetingen tussen voormalige ploeggenoten en huidige klasgenoten beloofde al veel spanning vooraf. Daar kwam bij dat bij ARC ook nog Tom en Robin meededen, de voormalige ploeggenoten bij ARC van Jesper, Sean en Siep.

Alphia begon zeer fel aan de wedstrijd en klapte er bovenop. De derby, die gekenmerkt werd door onderling felle duels en strijden voor elke meter, was begonnen. Waar Alphia de eerste 10 minuten meer pressing naar voren uitoefende, kwam gedurende de 1e helft ARC steeds beter in de wedstrijd en ze werden ook steeds gevaarlijker. De keepers Quinten en Benjamin stonden echter hun mannetje en hielden hun doel lange tijd schoon in de eerste helft.

Toch viel vlak voor rust enigszins tegen de verhouding in de 1-0 voor ARC door een snelle inloopactie van de gespierde spijker Mick Loef. Mick was net aan de aandacht van Jesper ontsnapt en Jesper kon net niet voorkomen dat Mick de 1-0 vlak voor rust intikte.

Alphia vertrok een klein beetje teleurgesteld, maar toch met opgeheven hoofd naar de kleedkamer voor de rust. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op, maar Alphia kreeg gedurende het verloop van de 2e helft toch weer iets meer de overhand en wist halverwege de tweede helft zeer verdiend de wedstrijd gelijk te trekken met een mooie goal van Sean. De ontlading bij Alphia was groot. Na de 1-1 kon het kwartje beide kanten opvallen en kenmerkte het duel zich weer door de vele onderlinge verbeten duels die werden uitgevochten. Sean wist met een vrije trap nog de bal op de lat te schieten, maar deze keer had Benjamin het engeltje van Van Breukelen geleend. Zo waren er over een weer nog een paar kansen, maar de ballen gingen vaak net naast het doel, of de keepers brachten redding.

Met een 1-1 viel uiteindelijk goed te leven en de Alphianen hebben tegen zo'n hoog team bij een dergelijk grote club toch zeer veel respect afgedwongen. De jongens van Alphia stonden hun mannetje en hebben de huid zo duur mogelijk verkocht. In de stand staat Alphia nu verdienstelijk op de 7e plaats met 4 punten uit 4 duels. Dat is toch netjes voor een promovendus, die 2 klassen heeft overgeslagen afgelopen winter.