57'
... (schot)

3e klasse 02

12 mei 2018 10:30

De kraker van de competitie stond vandaag op het programma. Allemaal gespannen koppies en het besef dat vandaag niet verloren mag worden. RCL een fysieke ploeg met scherpe spitsen is een verraderlijke tegenstander. De meeste supporters waren bij aanvang aanwezig, maar wie 2 minuten later de Bijlen op kwam lopen, was met stomheid geslagen toen ze vernamen dat de stand al 1-2 was.

De wedstrijd was krankzinnig begonnen want binnen een paar tellen was er een aanval van RCL over links die binnen de 30 seconden bij de eerste paal werd ingetikt door de spits van RCL die goed voor zijn man kwam. Wat een tegenslag. Maar vanaf de aftrap ging Alphia direct op zoek naar de gelijkmaker die ook direct viel. Twan lanceerde Martijn die 1-1 binnenschoot. Daarna ging Alphia door en kreeg Martijn weer een 100% kans maar die ging er helaas niet in. Uit de counter die daarop volgde was RCL wel trefzeker en zo stond er na 2 minuten dus al een 1-2 achterstand op het scorebord. In de 7e minuut was het weer RCL die de voorsprong vergrootte naar 1-3. Wat een domper want het mogelijke kampioenschap leek nu ineens heel ver weg.

Maar Alphia toonde veerkracht en kwam 5 minuten later na een assist van Martijn op Tommy weer terug in de wedstrijd. Weer 2 minuten later werd een corner van Joey binnengetikt door Diego, 3-3. We waren weer terug gekomen en dat was op zich al een goede prestatie. De spanning was weer terug, alleen was het jammer dat RCL 6 minuten later weer op voorsprong kwam, waardoor we steeds achter de feiten aan bleven lopen. Alphia kreeg wel een overwicht maar kon voor de rust niet meer scoren.

In de rust was het besef dat we hier een goed resultaat neer moesten zetten en dat het toch wel heel bijzonder is om kampioen te worden. Het zou namelijk zomaar weer 18 jaar kunnen duren voordat je weer de kampioensschaal vast mocht houden. Vol besef en strijdlust gingen de Alphianen weer het veld in op zoek naar de nodige gelijkmaker. Alphia probeerde van alles, maar kwam niet tot scoren. Uit een counter in de 57e minuut was het de handige spits die tussen 3 Alphianen doordribbelde en de 3-5 binnenschoot. Hiermee werd de opdracht nog zwaarder, want de Alphianen moesten nu nog 2x scoren. De coaches van RCL begonnen zich steeds meer te irriteren aan de beslissingen van de scheidsrechter, wat regelmatig resulteerde in een discussie tussen de scheidsrechter en de coaches. Dit kostte Alphia veel onnodig tijdverlies in de race tegen de klok om de doelpunten te maken. Het leek erop dat er in de 16 meter een overtreding werd begaan op Tommy, maar omdat Tommy niet viel, besloot de scheidsrechter niet voor een penalty te fluiten. Dat was natuurlijk niet in het voordeel van de Alphianen, want een strafschop had ons weer op het goede pad kunnen brengen. In de 69 minuut was het dan eindelijk wel raak. Het was Patrick die met een lob van afstand de prima keeper van RCL wist te verschalken. Gezien het oponthoud, de vele wissels en spelonderbrekingen en de vele discussies met de coaches, leek het iedereen logisch dat er wel minimaal 5 minuten blessuretijd bij zou komen. Dus Alphia dat inmiddels al was overgeschakeld was op alles of niets had nog wat tijd om de "verdiende" en broodnodige gelijkmaker binnen te schieten. Helaas besloot de scheidsrechter na slechts 2 minuten blessuretijd dat het genoeg was, tot opluchting van RCL en hun coaches, die nu ineens wel positief waren te spreken over de scheidsrechter. Want het had de coaches ook niet verbaasd als er nog minimaal 3 minuten speeltijd bijgetrokken werd.

Voor Alphia een anticlimax op een zeer goede voorjaarscompetitie, waar na 9 overwinningen op een rij nu een zeer kostbare nederlaag werd geleden tegen de nog enige overgebleven concurrent RCL. Het is hoogst waarschijnlijk dat RCL die voorsprong in de laatste 2 wedstrijden niet meer weggeeft, dus rest ons de ondankbare tweede plaats. Wij feliciteerden RCL al dan ook alvast met de te behalen titel.

Rest ons nog 1 wedstrijd tegen Altior op dinsdagavond 29 mei en nog 2 toernooien (21 mei bij RCL en 9 juni bij Alphia.
Tot slot wil ik de spelers complimenteren voor hun inzet en helaas is dat deze wedstrijd niet beloond. Maar wat hebben we het spannend gemaakt voor onszelf en voor het publiek. Want zo hoort een kampioenswedstrijd ook te zijn.