Mannen, 3, 4e klasse 04

28 april 2018 14:30

Scheidsrechter

Alex Koelewijn

Alphia 3 mocht de dag na Koningsdag aantreden tegen Aarlanderveen 2, een op papier niet zo'n lastige klus. Op het wedstrijdformulier stonden 14 fitte Alphianen, hoewel een enkeling nog herstellende was van de inspanningen van de dag er voor. Het aantal fitte Alphianen werd tijdens het omkleden gereduceerd tot 13, omdat het strikken van de veters te machtig bleek zijn voor Dennis.

De wedstrijd begint zoals verwacht: een aanvallend en voetballend Alphia en een Aarlanderveen dat zich beperkt tot tegenhouden. Scoren was wel een opgave; ofwel de keeper en het houtwerk stond succes in de weg. De enige keer dat Aarlanderveen op de helft van Alphia te vinden was, was het ook gelijk raak. Een redelijk ongevaarlijke voorzet belandde via de borst van Peter achter Martijn. Dan is het opeens 0-1 en direct rust.

Vol vertrouwen in een goede afloop werd de tweede helft aangevangen. Hoewel Alphia redelijk wat kansen creëerde, capituleerde Aarlanderveen niet. Sterker nog het werd zelfs 0-2, na weifelend verdedigend optreden. In een uiterst sportieve wedstrijd vond de scheidsrechter van dienst het nodig om in een tijdsbestek van 10 minuten 4 gele kaarten te trekken en de wedstrijd kortstondig stil te leggen. Ironisch genoeg bleek dat laatste te zijn voor commentaar op de wedstrijdleiding. Na de korte onderbreking werd de wedstrijd vervolgd met 9 tegen 10, alsof een ware veldslag had plaatsgevonden. Nou steekt Alphia 3 de hand zeker in eigen boezem, maar wellicht is kritisch reflecteren op het eigen handelen aan meer mensen besteed ;)

Aarlanderveen bepaalde de eindstand op 0-3, namen de 3 punten mee naar huis. Wij spraken met de tegenstander af om volgend seizoen, als we elkaar wellicht weer tegen komen, er weer een voetbalfeestje van te maken.