Koudekerk 1

0 - 2

3e klasse/4e klasse 1B) nr12 3A - LPK 4A

2 juni 2018 14:30

De oprdracht deze week was duidelijke voor de spelers van Alphia. Er moet nog drie keert gevlamd worden en dan is promotitie naar de derde klasse een feit. De eerste horde van drie werd dit weekend genomen in de uitwedstrijd tegen Koudekerk en er zijn nog twee hordes te gaan. De wedstrijd tegen de nummer 12 van de 3e klasse A was ook gelijk nog eens een derby en dat roept altijd wat extra krachten op bij beide ploegen. De sfeer voorafgaand aan de wedstrijd zat er al goed in en dat zorgde ervoor dat het bij iedereen gelijk duidelijk was dat deze wedstrijd menis was.

Alphia begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel via Jesse Lipsius op een 0-1 voorsprong. Voor deze goal hadden de Alphianen al twee goede mogelijkheden gehad. Alphia bleef in de eerste helft de betere op het veld en zag dat in de 37e minuut beloond worden. Bryan de Bruin liet met een mooi schot de Koudekerk doelman kansloos en schoot de 0-2 binnen.

Na de rust liet Koudekerk zien dat ze zich nog niet verslagen voelde. Alphia moest wat meer naar achteren toe en Koudekerk kreeg meer balbezit. Echt gevaarlijk werden de gastheren niet en zodoende bleef Alphia overeind. Door de ontstane ruimte dat Koudekerk weg gaf kreeg Alphia een aaltijd goed emogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. In de laatste fase van de wedstrijd sloopt het geloof er bij Koudekerk er ook een beetje uit, waardoor Alphia gemakkelijk overeind bleef en de winst naar zich toe trok. De euforie na het laatste fluitsignaal was dan ook groot bij de Alphianen, maar we moeten er ook rekening mee houden dat we nog twee wedstrijden moeten.

De volgende wedstrijd (ook wel 1/2 Finale genoemd door de KNVB) wordt volgende week (zaterdag 9 juni) op het eigen sportpark De Bijlen gespeeld. De tegenstander is dan Siveo'60 dat Oegstgeest uit de nacompetitie knikkerde. Siveo'60 speelde met 2-2 gelijk en nam de strafschoppen iest beter (of moeten we zeggen iets minder slecht) dan Oegsgeest (1-2).