59'
Sven Bruines (intikker)

Groep 2 05

15 september 2018 16:15

Een stralende zonnige dag, een selectie van 14 man, mogen verliezen met 7-0. Al met al een ideale dag voor een dagje bekervoetbal in de stad. Wij mochten vandaag naar de residentiestad Den Haag om aan te treden tegen de Haagse Voetbal & Cricket Vereniging Quick. De helft van spelers en ouders reed via het centrum gedwongen een schitterende toeristische route langs Madurodam, ambassades, mooie parken en paleizen. Helaas werden we zo gedwongen door de diverse afzettingen en omleidingen. Koos je voor rechts dan bleef je rondjes rijden, dus uiteindelijk maar voor links gekozen, kwamen we toch nog aan bij Quick. De andere helft ging via Wateringen en kwam vast te staan in een vrachtwagenoptocht.

Eenmaal op het terrein heb ik zelf de cricketvelden niet gezien, maar zag ik wel een gezellig terras met schalen bitterballen en glazen witte wijn en veel 70+-ers die nu na hun cricketcarrière aan het jeu de boules waren. Neem de shitsponsors erbij, de Rabobank en een advocatenkantoor en bekijk de reclameborden rond het hoofdveld met diverse assurantiekantoren en ict bedrijven en je weet dat je niet in de Haagse schilderswijk bent beland.

Een prachtige omgeving om onze eerste bekerronde positief af te sluiten. Met de uitslagen van de afgelopen week nog in ons hoofd was Alphia meer bezig met het maken van doelpunten, dan lekker te voetballen en al voetballend tot doelpunten te komen. Toch was het Alphia die in de 9e minuut op voorsprong kwam. Het was Tim die Job op links de diepte instuurde. Job liep zijn verdediger eruit en tikte de 0-1 binnen. Daarna begon de jacht op meer doelpunten, maar ondanks de kansen stokte de productie even. Zo kon het zelfs gebeuren dat een lange bal in de 42e minuut ongelukkig gemist werd door Sjon waardoor de voorwaartse van Quick de bal binnen kon schieten, 1-1. Met deze stand werd ook de rus bereikt.

Ook in de tweede helft was Alphia in gedachten al bij de 2e bekerronde en ondanks 100% kansen voor onze spitsen Bruce en Tim kwamen deze wedstrijd niet tot scoren. Wel was het Bruce die in de 49e minuut een passje tussendoor op rechts Sven een grote kans bood om Alphia weer op voorsprong te brengen, met een frommeltje lukte dit uiteindelijk ook. Alphia ging daarna verder op zoek naar doelpunten, maar meer zaten er vandaag niet in. Wel viel in de 59e minuut nog een tegendoelpunt door een prachtig schot.

Met een gelijkspel werd ruimschoots voldaan aan de eis om de tweede ronde van de KNVB-beker te halen. We zitten dus weer in de kokert en zijn benieuwd tegen wie we in de volgende ronde mogen uitkomen. We zijn na een voorbereiding met ups en downs inmiddels zover dat we met vertrouwen de competitie kunnen aanvangen. En dat doen we volgende week gelijk met een leuke wedstrijd tegen onze buren van AVV Alphen. En wat blijkt we mogen gewoon op ons eigen veld 4 (trainingsveld) aantreden....dat is dan weer wat minder.  We hopen de competitie met deze uit/thuiswedstrijd goed te starten zaterdag om 15.15 uur.