... (schot)

Groep 2 05

1 september 2018 12:00

B. de Groot

De Alphianen van de JO19-1 hadden een wisselvallige voorbereiding met oefenwedstrijden tegen meestal eersteklassers. Alleen van CVC Reeuwijk werd gewonnen. Van Be Fair, SVH en Terl Leede werd helaas verloren. Maar het is altijd fijn om al wat potjes in de benen te hebben zo bij aanvang van de bekerwedstrijden en competitie.

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma thuis tegen Quick Boys. Spelend op de prachtige kunstgrasmat op het hoofdveld met een prettig zonnetje begonnen de Alphianen aan de wedstrijd. Na de eerste 10 minuten wat aftasten was het Job die door Bas op links werd weggestuurd. Waar een voorzet werd verwacht schoot Job de bal echter via de keeper in de verre bovenhoek, 1-0. En al met al een lekker begin. In de 24e minuut was het weer raak, Bas vond Tim door het midden en die schoof de bal achter de keeper, 2-0. Het warme weer kostte veel kracht voor de Alphianen en de rust kwam daarna ook als geroepen. Conditioneel zijn we nog niet waar we willen zijn, maar de inzet is in ieder geval goed en dat compenseerde het vandaag ruimschoots.

In de tweede helft begon Alphia wat rustiger aan en moesten we wachten tot de 62e minuut, totdat Tim een bal onderschepte en deze daarna keurig over de keeper lobte, 3-0. In de 70e minuut was het weer Job die op links doorkwam en zijn schot op goal werd door de keeper nog gekeerd, maar Bruce was er als de kippen bij om deze bal in te tikken, 4-0. In de 81e minuut geeft Tim een keurig steekpassje tussen de verdediging door op Bruce die de bal daarna keurig langs de keeper binnenschoof, 5-0. In de 86e minuut completeerde Bruce zijn hattrick, nadat hij door Bas diep was gestuurd en ook deze bal werd keurig langs de keeper geschoven, 6-0. Deze comfortabele stand leek de eindstand te worden, maar Quick Boys besloot anders en in de 90e minuut werd een vrije trap verlengd en achter de goed keepende Bas geschoten, 6-1. Dit was toch echt de eindstand en dus een voortvarend begin in de bekerpoule. Volgende week wacht SEV, die vandaag tegen de laatste tegenstander in de poule Quick met 1-0 had verloren.

Laten we hopen dat we volgende week, wederom thuis, het bekeravontuur een goed vervolg kunnen geven. Vandaag hebben we met een goede inzet en veel positiviteit een prima wedstrijd gespeeld. Daar moeten we op verder borduren. Tenslotte wil ik Sinan nog bedanken, die zich als eerstejaars JO17 speler keurig staande hield!