83'
Assist: Jesper Noija

Groep 2 05

8 september 2018 12:00

Vandaag de tweede wedstrijd in de strijd om de KNVB-beker tegen SEV uit Leidschendam. SEV had de eerste bekerwedstrijd nipt verloren van Quick met 1-0. Dus we waren gewaarschuwd. Misschien werd de uitslag niet zo groot als tegen Quick Boys vorige week.

Maar......de uitslag kon toch groter. Na de eerste 10 minuten wat afgetast te hebben, was het Tim die Bruce in de 15e minuut op links de 16 meter instuurde, waar Bruce na een kap met links, zijn chocoladebeen binnentikte, 1-0. Twee minuten later was het wederom raak, nu was het Tim die door het midden was bediend door Bas, die de bal binnentikte, 2-0.  Weer acht minuten later zette Max druk bij een achterbal van de keeper van SEV. Hij onderschepte de bal en schoot de 3-0 binnen. Vervolgens moesten we wachten tot de 41e minuut waar Tim de bal meegaf aan Job die de bal over de SEV-goally heen lobde, 4-0. Dat was het nog niet voor rust, want Job gaf van links voor op Bruce en die tikte 5-0 binnen. Twee minuten later was het precies omgekeerd, Bruce gaf van rechts de bal aan Job, die de ruststand noteerde 6-0. Al met al een aardig begin van de wedstrijd. In de rust kregen de spelers één doel mee voor de tweede helft en dat was de nul houden.

Na rust net voordat beiden gewisseld zouden worden stuurde Tim dit keer Bas door het midden weg en die tikte de 7-0 binnen. Hierna kwamen Wesley en Ayoub binnen de lijnen. Ayoub had er zin in en in de 64e minuut gaf Ayoub de bal van rechts voor op Bruce, die de 8-0 binnentikte. In de 71e minuut kwam Robbert de rechtsback mee op, hij passte in de 16 meter op de opkomende linksback Jesper, die de bal vervolgens binnenfrommelde, 9-0. In de 76e minuut was het scheidsrechter Albert Kamping die de bal ongewild verlengde en zo Ayoub lanceerde die een solo goed afrondde, 10-0. Helaas een onoplettend moment in de 78e minuut aan de rechterkant leverde een tegengoal op, 10-1. Op het scorebord stond nu ineens 0-1. Een nietsvermoedende passant zou denken dat de Alphianen aan een moeilijke wedstrijd bezig waren. Maar gelukkig tikte Ayoub op aangeven van Jesper de 1-1 op het scorebord. Om ook nog een overwinning op het scorebord te behalen, was helaas de resterende tijd te kort. Maar ja 11-1 (de echte uitslag) was natuurlijk al ruim genoeg.

Helaas was de doelstelling voor de tweede helft, de wedstrijd beeindigen zonder tegendoelpunt niet behaald, dus heerste er een echte mineurstemming in de kleedkamer!

Volgende week dan maar, als we de laatste bekerwedstrijd in de poule spelen uit bij Quick in Den Haag. Waar we dan wederom voor de nul gaan. Lukt dat, dan bekeren we op zeker door en misschien is zelfs een kleine nederlaag van 7-0 nog voldoende om ons te plaatsen voor de 2e ronde van de KNVB-beker. We gaan het zien.