... (schot)
62'

Groep 3 25

15 september 2018 13:00

De laatste bekerwedstrijd uit tegen Groeneweg was op papier de eenvoudigste. Deze tegenstander had 2 wedstrijden ruim verloren.

Het was een lekker voetbal weertje, met zon en een prima temperatuur, dus het team moest gemotiveerd zijn.

Er stond een coach langs de lijn bij de tegenstanders, die werkelijk geen seconde géén aanwijzingen had voor z’n team…opvallende werkwijze.

Al snel zocht Alphia de aanval op en de 1e kans was een vrije trap na 3 minuten, op een gevaarlijk plek, maar Brett z’n schot was nog niet effectief genoeg.

Ondanks dat Alphia spelmaker was, was het toch soms opletten achterin, zeker toen Groeneweg een grote kans verprutste, na ongeveer een minuut of 6.

Een paar minuten verder kreeg Dylan een reuzekans na een vrije trap, die hij voor het intikken had, maar helaas, geen geluk.

De keeper van Groeneweg probeerde altijd op te bouwen via z’n backs, maar z’n schoten waren onzeker, zodat Dylan kon ingrijpen en een kans kreeg, maar nog geen doelpunt.

De kansen voor Alphia bleven maar komen, zeker toen Dylan 1 op 1 op de keeper afkwam, maar de bal wilde er maar niet in.

Even later kwam Jelle door in het strafschop gebied van Groeneweg, maar hij kopte recht in de handen van de keeper.

Na bijna 20 minuten met een veel sterker Alphia, was het Groeneweg dat de 1-0 scoorde, door een misverstand van verdediging en keeper. Helaas onnodig.

Dat bleef ook de stand tot aan de rust, eigenlijk niet te geloven gezien het spelbeeld.

De 2e helft gaf toch wel een gevoel, dat het nu wel eens moest meezitten, maar het beeld bleef hetzelfde; Het regende kansen voor Alphia, wel een keer of tien 1 op 1 op de keeper gestaan, maar deze keepers-horde bleek toch echt nog te lastig.

De frustratie aan Alphia zijde begon toe te nemen, na het missen van al die kansen. En als je dan je frustratie met harde woorden op de tegenstander uit, dan moet de scheids terecht optreden: gele kaart voor Romano.

En ja hoor, met een man minder, na 27 minuten in de 2e helft scoorde Groeneweg, nauwelijks te geloven, de 2-0. Drie kansen en twee doelpunten is heel wat efficienter dan de Alphianen: Kansenregen maar nog niets.

Dan toch eindelijk, 1 minuut na de 2-0, was het Dylan, die na een prachtig pass op maat door de lucht van Brett, de bal prima aannam en nu wel met succes raakschoot: 2-1 en er was nog een beetje tijd.

Die laatste minuten weer enorm veel grote kansen, maar alsof er een vreemde kracht op de doellijn van Groeneweg zat, de bal wilde er niet in.

De frustratie bij sommige spelers liep té hoog op en opnieuw een gele kaart, deze keer voor Dylan.

De dugout werd getest op degelijkheid en inderdaad, die kan echt tegen een behoorlijk stoot!

Helaas liep deze wedstrijd af met een nederlaag. Als we zóveel kansen verprutsen, verdienen we het ook niet om te winnen.

Wellicht dat een deel van de trainingen kunnen worden ingezet voor 1 op 1 situaties of andere wijzen van scoren, want dát was het waar het vandaag aan ontbrak.

Daarnaast moeten werken met het omgaan met frustraties, want met gele kaarten benadeel je alleen je team.

Verdedigend staat het allemaal prima, eigenlijk alle wedstrijden tot nu toe, maar aanvallend bakken we er nog te weinig van. En tja, dat ligt niet alleen aan de aanvallers, óók de middenvelders mogen zich afvragen of er genoeg wordt opgeschoven en aangesloten om eventuele 2e ballen erin te jassen.

Beker nu afgesloten, helaas een laatste plek waar we net zo goed met een bovenste plek hadden kunnen door bekeren.

Gezien de potentie moeten we toch positief blijven en hoopvol voor de start van de competitie volgende week.