64'
Noa Diemer (intikker)

Groep 3 25

1 september 2018 10:00

Het was voor de JO15-01 wat onwennig, zo met weinig voorbereiding een eerste wedstrijd starten met een behoorlijke vernieuwing in het team.

Er was vreemd genoeg einde seizoen geen selectie geweest voor de nieuwe teams, althans niet voor JO15 en er zijn geen oefenwedstrijden gespeeld voorafgaande aan deze eerste bekerwedstrijd tegen en in Lisse.

Wel zijn er deze week 2, overigens zeer goede en leuke (zo heb ik vernomen) trainingen afgewerkt o.l.v. nieuwe trainer Marvin. Dat leverde de nodige spierpijnen op van diverse spelers, waardoor een goede warming up nodig was op veld 8 in Lisse.

Het team is deels vernieuwd; diverse talenten zijn gedurende vorig seizoen al weg gepromoveerd en daarna zijn er nog een paar talenten gepromoveerd en verdwenen. Het leek een leegloop van geboortejaar 2004 in de JO15, maar dat werd opgevuld door diverse TAVV-ers, die graag bij Alphia hun hobby wilden voortzetten. 16 Man sterk, met 2 keepers kan het seizoen worden begonnen. Daarnaast 2 trainer/coaches en een teamleider.

Alphia begon gemotiveerd aan de wedstrijd, net als onze tegenstander Lisse, waarvan al snel gezegd kon worden dat het een gelijkwaardige tegenstander leek. Lisse had in de beginfase wel iets meer initiatief, maar Alphia had een solide verdediging met o.a. Gijs, Brett en Junaid. Daarnaast hadden we met een werklustig Alphiaans middenveld niets te vrezen van onze tegenstander, terwijl onze spits Dylan geconcentreerd speelde.

Toch was het Lisse dat de 1e mogelijkheid kreeg, met een lastig schot dat goed door Luca klemvast gepakt werd.

Daarna was het Alphia dat met voorstopper Brett er goed uitkwam en Brett probeerde het eens van afstand en..…die zat gewoon mooi in de touwen: 0-1.

Het spel golfde vervolgens op en neer, met een nét iets zorgvuldiger spelend Lisse, maar een gevaarlijker ogend Alphia.

Vervolgens waren er nog kansjes met een schot van Gijs na een 1-2 met Jelle en ook Lisse probeerde met een poeier op gelijke hoogte te komen, maar echt gevaar was er niet.

Wél kwam er een grote kans voor Alphia met Romano, maar hun keeper greep goed in.

Uit het niets volgde een schot van Lisse en patss….de 1-1 zat ineens in de touwen.

Vervolgens kreeg Khoran nog 2 kansen, maar de 1e helft liep naar een terechte 1-1 ruststand.

De 2e helft stond nieuwkomer Rosco op doel.

Alphia begon beter aan de 2e helft en Dylan scoorde al snel maar de grens vlagde voor buitenspel, waar iedereen wel z’n vraagtekens bij had.

Net als Luca in de beginfase van de 1e helft moest ook Rosco meteen ingrijpen na een uitbraak van Lisse en dat deed ook hij prima.

Vervolgens scoorde toch Lisse de 2-1 maar het gehele Alphense team was van mening dat het buitenspel was. Helaas werd toch de score toegekend en moest Alphia in de achtervolging.

Na een prima voorzet van Romano kreeg Yaro nog een kans maar helaas geen doelpunt voor Alphia.

Daarna zocht Lisse ons strafschopgebied op en een duel met Ritger waarbij een speler van Lisse onderuit ging werd als een overtreding gezien en de bal ging gewoon op de stip, erg zuur!!

Die pingel werd prima binnengeschoten en een 3-1 achterstand stond op het virtuele scorebord.

Alphia had nog een klein beetje tijd en ging op de aanval, dat werd beloond door een intikker van Noa na een corner van Romano, 3-2 en de spanning was terug.

Helaas bleef dit de eindstand en gingen we met 0 punten naar huis.

Het was een leuke sportieve 1e wedstrijd, met een lekker zonnetje, een scheids die niet altijd de juiste beslissing nam, dat zelfs in de 1e helft veelal werd onderstreept door verkeerde uit-bal beslissingen, maar dat bij echte belangrijke momenten in ons nadeel viel, maar verder een prima start om onze coaches en trainers aan het werk en denken te zetten en om te bouwen aan dit team.