... (penalty)

Groep 3 25

8 september 2018 8:30

M. Matze

De 2e bekerwedstrijd, thuis tegen RVC JO15-1 stond op het programma en dat was wel heel erg vroeg, 08.30 uur!!

Vooraf was er op de ouder-app wat discussie over dit tijdstip. Voor- en tegenstanders bespraken hun punten, maar goed, het programma kan nu even niet worden omgezet, dus in alle vroegte waren onze pubers de fiets opgekropen, op weg naar Alphia’s hoofdveld.

Hoewel er toch was aangegeven dat sommige spelers  op dit vroege tijdstip fris en fruitig zonder opstartproblemen op het veld zouden staan, stond de gehele verdediging de 1e 5 seconden van de wedstrijd compleet te slapen en was het bijna 0-1 voor RVC.

Pfff….misschien was dit wel een seintje om iedereen écht even wakker te schudden.

Daar leek het wel op, want na een minuut of 10 voetballen, kopte Dylan op de lat, na een redding vanuit een corner.

Even later kon Dylan een schot afvuren na balverlies van RVC, maar het leverde nog geen doelpunt op.

Helaas kwamen we na bijna 20 minuten tóch op 0-1 achterstand, door een intikker door de spits van RVC, na een voorzet.

Nog geen minuutje later haalde Noa eens uit op het doel en ja hoor, mooi mooi mooi, 1-1!

De eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar Alphia speelde gewoonweg nog niet goed genoeg, want gevoelsmatig zou een overwinning toch wel moeten kunnen.

De rust gaf wellicht de coaches gelegenheid om e.e.a. bij te sturen.

En inderdaad kwam Alphia beter het veld op in de 2e helft met al snel een kans voor Romano, die uitbrak vanaf rechts, maar z’n inzet ging naast.

Ook Gijs kwam eens vanuit de verdediging door en zag kans voor een schot, maar helaas nog geen doelpunt.

Even later scoorde Dylan de 2-1 voorsprong met een schot na een pass van Yaro.

Dylan kreeg even later weer een kans na een voorzet van Romano, maar helaas ging deze naast.

Deed RVC nog wat terug? Nou ja, Alphia was sterker en onze verdediging had alles goed op orde, tot toch ineens een schot vanuit de 2e lijn kwam maar deze scheerde net over de lat.

Daarna was het weer RVC met een uitbraak, maar Luca redde zeer knap!

Het 1e kwartier van de 2e helft was Alphia duidelijk de bovenliggende partij, maar helaas maar 1 doelpunt marge, dus het was opletten, geen gekke dingen.

Helaas gebeurden er toch rare dingen, want ineens werd de bal op onze penaltystip gelegd, hoewel niemand langs de kant daar aanleiding toe zag, zelfs de coach van RVC keek verbaasd, maar later uiteraard verheugd op.

De 2-2 werd gescoord vanuit de penalty en dat was wel een domper.

Daarna waren er over en weer nog een paar kansen, o.a. voor RVC met een counter, maar Luca redde opnieuw knap.

Een lange bal van Brett op Dylan, die een voorzet gaf op Romano kon helaas niet de verdiende winnende treffer brengen.

Al met al een leuke wedstrijd, met een iets sterker Alphia, dat helaas nog te weinig ritme heeft om dit soort wedstrijden om te zetten in overwinningen.