Job Slierendregt (intikker)
59'

2e klasse 2

13 oktober 2018 12:00

Wat voor jas neem je mee op 13 oktober naar een voetbalwedstrijd. Nou zelfs een trainingsjasje was te dik geweest op deze warme nazomerdag in de herfst. 25 graden, waar gaat dit heen met het klimaat. Al met al heerlijke omstandigheden en een leuk affiche Alphia - Alphense Boys. De Alphianen hadden wat goed te maken na de vorige week onnodig verloren wedstrijd tegen ARC, waar na een 2-0 voorsprong uiteindelijk toch verloren werd.

De Alphianen begonnen gretig en zoals altijd gingen we meteen op zoek naar een doelpunt. We spelen graag aanvalend, maar krijgen veels te veel doelpunten tegen. Maar Alphia was de eerste helft zeker de bovenliggende partij en de lange keeper van Alphense Boys werd gedwongen een paar keer goed handelend op te treden. In de 27e minuut was het wel raak, Tim stuurde Job diep en die schoot de bal onder de keeper door raak, 1-0. Daar bleef het bij tot de rust. Na rust ging Alphia gewoon verder op zoek naar een goal om de voorsprong te verruimen. in de 59e minuut was het weer raak, Bruce schoot in, maar raakte de keeper en Job was er als de kippen bij om zijn tweede goal aan te tekenen, 2-0.

Niets aan de hand zou je denken. We gaan op zoek naar de derde bevrijdende goal en zorgen dat we niets meer weggeven. Al 6 minuten later komt Alphense Boys echter terug in de wedstrijd, uit een corner schieten ze de 2-1 binnen. Weer 8 minuten later wordt het zelfs 2-2. En tot overmaat van ramp word het in de 88e minuut zelfs 2-3. Wederom een corner tegen en de bal wordt weggewerkt tot 10 meter buiten de zestien waarbij een Alphense Boys-speler de bal op zijn slof krijgt en met een zondagsschot de bal perfect onder de lat binnenschiet. Zo staan de Alphianen wederom met lege handen en ook deze keer volkomen onnodig. Weer een tikkie. Het lijkt wel of de angst in de ploeg sluipt na een goal van de tegenstander, en dat is toch echt niet nodig. Zulke wedstrijden moet je gewoon uit kunnen spelen op resultaat.

Hopelijk leren we hiervan en in de rest van de najaarscompetitie en zien we dit als voorbereiding op de voorjaarscompetitie. Daar moet het dan maar gaan gebeuren. Maar eerst volgende week de 2e ronde in de beker uit tegen Floreant. Een ideale mogelijkheid om dit tikkie weg te spoelen. Laten we gaan voor de derde ronde en proberen een resultaat over de streep te trekken!