Assist: Max de Lange

2e klasse 2

29 september 2018 12:00

De eerste winst in de competitie luidt de kop van dit verslag. En ja zo is het, want dit is pas de tweede competitieronde en vorige week werd er helaas onnodig puntverlies geleden tegen de buren van Alphen. Vandaar dat we vanaf vandaag de achtervolgingsmodus hebben ingezet.
We willen Herbstmeister worden, maar daarvoor hebben we overwinningen nodig. Vandaag meldt zich Nicolaas Boys op de Bijlen. Het ene jaar een moeilijke tegenstander en het jaar daarna een makkelijkere. Vandaag het laatste. Alphia begint de wedstrijd goed en komt in de 4e minuut op 1-0. Bas stuurt Job links weg en die schet binnen. Helaas konden we niet lang genieten van de voorsprong, want in de 7e minuut kregen we een corner tegen die door een Nicolaas Boys-speler van dichtbij volkomen vrij gelaten werd ingetikt. Even een domper maar al in de 12e minuut kwamen we weer op voorsprong, het was Job die Bruce bediende en die kansjes moet je Bruce niet geven, 2-1. Dan komt er een lange fase zonder doelpunten, waar Alphia duidelijk de bovenliggende ploeg is, alleen treffers ontbreken. In de 40e minuut schiet de keeper tegen Tim aan en die legt vervolgens keurig breed op Bruce en die tikt 3-1 binnen. Met die stand bereiken we ook de rust. Na de rust na 16 minuten was het Job die Tim bediende, die vervolgens oog in oog met de keeper de bal keurig in de hoek tikt 4-1. Vijf minuten later doet Nicolaas Boys toch nog wat terug, 4-2. En in de 80e minuut voorkomt keeper Perry 1 op 1 met de spits van Nicolaas Boys de aansluitingstreffer. Het slotakkoord was voor Sven die 3 minuten voor tijd de bal van Max krijgt. Hij speelt 3 spelers en de keeper uit en tikt na deze solo de bal binnen, 5-2. Al met al een keurige uitslag en nu moet er doorgepakt worden. Volgende week wacht ARC, die haar eerste 2 wedstrijden overtuigend heeft gewonnen. Het zou een mooie stap zijn om die punten volgende week mee naar huis te nemen. Aan de inzet van de Alphianen zal het niet liggen. We gaan het zien volgende week zaterdag om 12.15 uur bij ARC.