86'
... (e.d.)

2e klasse 2

22 september 2018 15:15

Vandaag de eerste wedstrijd in de competitie. Waar we in de beker lekker gevoetbald hadden en mooie uitslagen hadden neergezet en verdiend doorbekeren, nu dan de competitiestart.

Het uitgangspunt is niet ideaal, een regenachtige dag, een uitwedstrijd tegen de buren Alphen en dan ook nog eens spelen op ons eigen trainingsveld (veld 4). Alphen is een tegenstander die tegen Alphia net iets meer kan brengen dan tegen andere tegenstanders en daar waren de Alphianen ook voor gewaarschuwd. Je zult de hele wedstrijd lang je stinkende best moeten doen om een goed resultaat te halen.

De wedstrijd begon met een overwicht van Alphia. Veel meer balbezit, maar de doelpunten bleven uit. Zo kan het gebeuren dat de tegenstander in de wedstrijd blijft en zelfs op voorsprong kan komen. Een vrije trap tegen resulteerde in de 1-0. Echter keeper Perry werd het uitzicht ontnomen door een speler van Alphen in buitenspelsituatie. Op het laatste moment stapte hij opzij en werd Perry verrast. De scheidsrechter had echter nooit gehoord van hinderlijk buitenspel en keurde het doelpunt goed. Alphia liep dus vanaf dat moment achter de feiten aan, maar toonde wel veerkracht. 2 minuten later was het weer gelijk. Tim schoot op de keeper en Max de Lange was er als de kippen bij om de rebound in te tikken, 1-1. Met deze stand werd ook gerust. Na rust was Alphia weer op zoek naar een voorsprong, maar weer, nu in de 52e minuut  was het Alphen die op voorsprong kwam, een Alphenaar beukte Robbert omver op rechts en schoot de 2-1 binnen. Weer liep Alphia achter de feiten aan en het duurde tot de 69e minuut voordat we weer op gelijke hoogte kwamen. Bruce werd diep gestuurd op rechts en schoot op de paal. Job was keurig meegelopen en tikte de 2-2 binnen. Vijf minuten later kwamen we weer op achterstand de verdediging werd uitgespeeld alsof het pionnetjes waren en werd daarna na een tikkie breed beheerst afgerond, 3-2. Weer binnen een minuut kwam Alphia gelijk. Een vrije trap werd door Bas binnengeschoten, 3-3. Zes minuten later kwamen we voor de vierde keer op achterstand nu kwam er een aanval op rechts van Alphen, de bal werd keurig voorgezet bij de tweede paal waar een speler van Alphen compleet vrij de 4-3 kon binnen tikken. Weer begonnen de Alphianen aan de opdracht om gelijk te maken. Daarbij liepen de gemoederen hoog op en na een enorme beuk van een speler van Alphen op Robbert, dat door de scheidsrechter niet werd gezien, werd het de leidsman even te machtig. Hij was het gezeur zat en vond het genoeg. Na een paar minuten time out werd er besloten om de laatste 5 minuten uit te spelen. Alphia ging weer op zoek naar de gelijkmaker en werd aarbij geholpen door voormalig Alphiaan Bas Korenman, die een voorzet van links van Job beheerst en onhoudbaar achter zijn eigen doelman tikte. Je ziet dat Bas toch nog een oranje/wit hart heeft, 4-4. Ondanks dat we het nog probeerden was de tijd tekort om nog de winst te pakken. Maar vandaag was 4-4 uiteindelijk het hoogst haalbaren. De Alphianen hebben vooral tegen zichzelf gespeeld en zijn meegegaan in het spelletje van Alphen met als resultaat dat we toch kunnen spreken van 2 verliespunten. Dat zal volgende week rechtgezet moeten worden thuis tegen Nicolaas Boys, dat keurig gelijk had gespeeld tegen Alphense Boys. De Alphianen zullen zaterdag om 12.00 uurzeker op scherp staan om een betere prestatie neer te zetten.