83'

2e klasse 2

6 oktober 2018 12:15

Vandaag de derby en kraker in de competitie uit bij ARC. We mochten om 12.15 uur aantreden op het nieuwe kunstgras veld 6. Met een heerlijk zonnetje en een lange warming up leek Alphia er klaar voor om vandaag een goede partij af te leveren en de 3 punten mee terug naar De Bijlen te nemen.

Alphia begon dan ook goed aan de wedstrijd en had de eerste helft duidelijk een overwicht. Het was dan ook niet raar dat in de 13e minuut Alphia op 0-1 voor kwam. Tim stuurde Job diep en die schoot de bal hard in de korte hoek binnen. Alphia ging daarna door en in de 22e minuut bediende Bruce Tim met een verre ingooi en dit buitenkansje liet Tim zich niet ontglippen en tikte hij beheerst de 0-2 binnen. Alphia ging op zoek naar meer doelpunten, en het zou zeker niet misstaan hebben als de Alphianen met een 0-4 zouden zijn gaan rusten. Maar de realiteit was anders. Alphia wist de kansen niet te benutten en de laatste 5 minuten was de concentratie ook nog weg en kreeg ARC ineens ook 2 mogelijkheden. Bij de eerste mocht een ARC-er zomaar 3 man passeren, alleen lukte het afronden niet, maar de tweede aanval was wel raak. Met gemengde gevoelens werd zo de rust bereikt. Een beter Alphia, maar slordige laatste minuten. En een Alphia dat ruimer voor had moeten staan, maar nu de tegenstander weer in de edstrijd had laten komen.

Gebrand op een goed resultaat en met de verwachting dat ARC fel aan de tweede helft zou beginnen, werd de tweede helft begonnen.
Van het felle begin  van ARC was nog niks te merken en Alphia ging ook in het eerste kwartier op zoek naar een extra doelpunt. En er was ook helemaal niks aan de hand, totdat Wesley een overtreding maakte kort voor de achterlijn. Nog niet erg zou je zeggen en dat was ook zo. Maar het was niet slim van hem om de bal daarna ook nog weg te trappen, waardoor hij de gele kaart werd voorgehouden. Dit feit zorgde voor de kentering in de wedstrijd. De Alphianen moesten nu 10 minuten met een man minder spelen. En je voelt het waarschijnlijk al aankomen...de 2-2 kwam eraan. Bas kreeg in een duel een tik in zijn gezicht en stortte ter aarde, de scheidsrechter vond het niks en liet doorvoetballen, uit deze counter met een geblesseerde Bas aan zijn hoofd werd de 2-2 gescoord. Ok, je speelt uit, je verwacht ook niet dat de scheidsrechter op je hand is, maar bij dit soort overtredingen mag je best als scheidsrechter ingrijpen. Ongelofelijk dat het niet gebeurde, maar wel een feit. Weer met 11 man ging Alphia weer op zoek naar een voorsprong, maar in de 78e minuut counterde ARC weer vlijmscherp en doeltreffend naar een 3-2. Alphia zag het gebeuren en keek er naar. Een aangeslagen Alphia ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar was vandaag in de tweede helft niet bij machte om de bal achter de keeper te krijgen en zo was het zelfs ARC die in de 83e minuut de genadeklap toediende met een goed uitgespeelde aanval, die door Alphia niet goed werd verdedigd, 4-2.

De tik van de nederlaag kwam hard aan voor de Alphianen en was ook volkomen onnodig. Maar het lijkt erop dat ze nog niet beseffen dat ze in uitwedstrijden iets extra's moeten brengen om de tegenstander te verslaan. Scherper in de afronding, korter staan in de verdediging. Want na 1 gewonnen thuiswedstrijd, 1 gelijkspel uit en 1 nederlaag uit, weten de Alphianen nu zelf wel dat ze niet het uiterste eruit hebben gehaald. Met de huidige vijfde plaats moeten we kritisch naar onszelf zijn en daar lering uit trekken. Wil je bovenaan eindigen zul je iedere wedstrijd scherp moeten zijn alsof het een finale is, en mag je geen missers maken. Iedere wedstrijd is even belangrijk. En speel je iedere wedstrijd zo, dan kun je naar de ranglijst kijken. Maar zo is het nu niet, daar spelen we te wisselvallig voor.

Volgende week weer een derby, nu tegen de buren van Alphense Boys. Wederom de kans voor onze Alphianen om te laten zien dat ze zulke wedstrijden winnend kunnen afsluiten!