65'
67'

3e klasse 08

6 oktober 2018 9:00

Als mede koploper tegen een van de ondersten, Nicolaas Boys JO15-1 heb je natuurlijk hoge verwachtingen.

‘S-Ochtends om 9 uur was de aanvang, nog wat fris qua temperatuur, maar wetende dat we vandaag zomerse waarden gaan krijgen, stonden de toeschouwers ontspannen langs de kant van veld 2 voor de kantine, waar het mooie oranje dekzeil plaats heeft gemaakt voor een kleiner blauwe variant, om een stuk terras te overkappen.

Het niveau verschil was vanaf het begin groot, Nicolaas Boys had in de verste verte niet het niveau van de tegenstanders uit de 1e twee wedstrijden.

We dachten allemaal dat Alphia wel even een showtje zou geven, maar daar was nog niet heel veel van te zien.

Er kwamen wel gelijk kansen, bijvoorbeeld met een zeer grote kans voor Dylan, maar die schoot nog hoog over.

Een paar minuten later was het wel raak, door een goede trap van Gijs (achterbal) op Brett, die hem perfect doorkopte naar Romano, die op snelheid richting doel kon, niet afwachtte, maar meteen raak schoot, 1-0.

Het spel van Alphia was echt niet best, er werd te nonchalant gespeeld, maar gelukkig viel toch de 2-0 na een prima voorzet van Jaimy, waardoor Dylan hem voor het intikken had.

Verder was het niveau van Nicolaas Boys echt veel te laag om enig aanspraak te kunnen maken op strijd, laat staan op een doelpunt.

Met dat spelbeeld, hoop je dan op meer doelpunten, maar ondanks het grote verschil was het niet goed genoeg om veel doelpunten te kunnen maken. Het aantal kansen was zelfs niet bijzonder groot.

De 2e helft moest er dan maar op los gescoord worden, om ons doelsaldo wat op te krikken. Het was inmiddels lekker warm geworden, maar nog steeds was het spel van de Alphianen niet al te best, zeker niet toen er door geklungel zowaar werd tegen gescoord door Nicolaas Boys, 2-1.

Hoe was dit toch mogelijk??

Zo’n tegendoelpunt zou een tegenstander zomaar in de wedstrijd kunnen helpen, of wat angst kunnen creëren bij jezelf, maar daarvoor was het verschil tussen de ploegen gewoonweg te groot.

Het matige spel werd gelukkig in de 2e helft wél gecompenseerd door veel doelpunten.

Eerst was het nog een mooi 1-2-tje tussen Dylan en Brett, maar de poeier van Brett spatte op de lat.

Daarna was het Jelle, die op doel kopte, die door Dylan in de rebound kon worden binnengetikt, 3-1.

Nicolaas Boys kreeg nog een heel klein kansje, maar kwam verder niet in het spel voor.

Even later was het Romano met een afstandsschot, 4-1.

Vervolgens schoot Brett op doel en kon Dylan opnieuw de rebound binnentikken, 5-1

Yaro kreeg nog een mooi schotkans, maar die werd er door de keeper knap uitgetikt.

De 6-1 werd gemaakt door Brett en de 7-1 was een intikker van opnieuw Dylan, die lekker op dreef was qua doelpunten.

5 Minuten voor tijd kon Dylan opnieuw binnentikken, na een mooie scherpe voorzet van Romano en zo werd de 8-1 eindstand bereikt, toch nog een behoorlijke score.

Een niet al te beste wedstrijd, tegen een tegenstander waarbij dit ook niet echt nodig was, dus dat kan een keertje.
Vermeld mag worden de 5 doelpunten van Dylan, die scherp stond in deze wedstrijd!

Nu hopen, dat we als vermoedelijke koploper uit deze poule, niet te makkelijk gaan denken over de komende wedstrijden, het moet echt weer wat beter en scherper!

De volgende wedstrijd uit tegen Woubrugge lijkt in ieder geval lastig te worden, want ook Woubrugge heeft nog geen puntverlies.