3e klasse 08

3 november 2018 10:15

Op deze zonnige zaterdag stond om 10.15 uur de uitwedstrijd tegen middenmoter Kagia op het programma
Oranjehemden tegen oranjehemden dus, net als later op de dag onze 1e team tegen Nieuwkoop.
Uiteraard trok onze tegenstander een ander kleurtje aan en op het hoofdveld in Lisserbroek werd tijdig begonnen met een complete Alphia selectie.
Al snel werd duidelijk dat Kagia een ploeg is die met lange uittrappen, hoopte hun spitsen te bereiken en achterin hadden ze een paar lange gasten staan.
Het voetballend vermogen van Alphia met behulp van onze efficiënte spitsen moesten echter vandaag toch de 3 punten zien binnen te halen, zo was de gedachte.
Er werd achterin bij Alphia echter nogal slordig gespeeld hetgeen soms oppassen was. De 1e flinke kans was wel voor Alphia na een goede pass van Finn op Dylan die tijd had om uit te halen, maar het schot ging nog over.
Kort erna was er weer zo'n slordig slippertje van onze verdediging waardoor Kagia een grote kans kreeg, 1 op 1 met Luca, maar Luca bleef goed kijken, kwam prima uit en redde knap met z'n voet.
Na een klein kwartiertje spelen was er een mooie actie van Romano die al frommelend langs 3 man speelde, de achterlijn wist te halen en de bal panklaar legde voor Dylan die hem in de touwen kon tikken: 0-1.
Een paar minuten later kreeg Romano de bal in het strafschopgebied van Kagia en kon met een intikkertje scoren: 0-2
Na 20 minuten spelen kreeg Kagia een vrije trap randje strafschopgebied, maar Alphia verzuimde een muur te vormen. De schutter van Kagia kon dus vrijuit op doel schieten en deed dat goed, onhoudbaar voor Luca: 1-2.
Alphia speelde de 1e helft absoluut niet goed, maar was wel de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. Voorin kon de bal niet goed aangenomen worden, ondanks het goede inpassen van het middenveld.
Vlak voor rust kon Romano nog wel de marge vergroten door vanaf rechts een mooie voorzet te geven, maar die bal bleek iets té scherp, hoewel ..., onbedoeld, maar wel via binnenkant paal het doel in: 1-3
Hiermee werd het rust.

De 2e helft wilde Alphia deze voorsprong consolideren, wellicht gezien het matige spel in de 1e helft en verdedigend werd het dichtgegooid. Na een kleine 20 minuten spelen was het Korhan die met een mooie actie vanaf links de achterlijn haalde, de bal terug legde op Jelle, die hem vervolgens met het puntje van z'n teen op Dylan kon leggen en die wist daar wel raak mee: 1-4.
Kagia kreeg 1 goede kans, maar Luca redde opnieuw goed en zelfs katachtig.
Er gebeurde niet heel veel meer in de 2e helft, behalve dan een mooie kans voor Tim, maar z'n schot kwam op de lat.
Verder was het jammer dat er onenigheid was over het nemen van vrije trappen. Hier moeten toch vooraf heel duidelijke afspraken over gemaakt worden en geen gezeur meer tijdens de wedstrijd.
Mannen, jullie draaien, na een moeizame start in de beker, heel lekker in de competitie, kunnen nog meespelen om de bovenste plek, met wellicht kansen voor de klasse hoger, maar laten we de goede teamspirit goed bewaken en daarmee het spelniveau hoog houden.
Op naar de volgende oranjehemden, volgende week, dan treffen wij Nieuwkoop, thuis, op een voor ons betere tijd, 10.00 uur ;-)
Coaches, denk aan een ander kleur tenue!!