Bernardus JO15-1

3e klasse 08

22 september 2018 8:30

08.30 Uur, een vrolijke boel op het hoofdveld, vol met enthousiaste spelertjes uit de jongere leeftijdsklassen en een al gezellige drukte in en om de kantine, dat is niet altijd het beeld op zo’n vroege ochtend, maar kennelijk hebben ook de ouders zin in de start van de competitie.

Onze JO15-1 speelt z’n 1e competitie wedstrijd op veld 2, tegen Bernardus JO15-1, dat met 2 vingers in de neus en een doelsaldo van 22 voor en 2 tegen in 3 wedstrijden (met 9 punten dus)  door is naar de volgende bekerronde. Hier tegenover moet Alphia het stellen met maar 1 schamel puntje!

De verwachting was vooraf dat het een bijzonder lastige wedstrijd zou worden. Alphia had echter wat extra aan de conditie gewerkt, misschien wel als een soort straftraining door het laatste onnodige verlies vorige week. Door de jaarmarkt was wel 1 training uitgevallen.

Het beeld was in de 1e helft echter anders dan verwacht. Alphia nam het initiatief en Bernardus had het nakijken.

Dat resulteerde direct in diverse kansen, vooral in de 1e minuut, toen Romano 1 op 1 op de keeper afging en een hoek voor het kiezen had. Helaas aan de verkeerde kant van de paal. Een minuutje later gaf dezelfde Romano een goede voorzet die prachtig werd binnengekopt door door Brett: 1-0 en wát een begin. Daarna nog een kansenregen me o.a. een schot van Dylan dat naast ging en Gijs die het eens van afstand probeerde, zonder succes.

Deed Bernardus dan helemaal niets terug? Niet heel veel, maar werd wel even gevaarlijk bij een uitbraak gevolgd door een schot, maar Rosco, die de afwezige Luca verving, redde prima.

De 1e helft was volledig in handen van Alphia, maar een 2e doelpuntje lukte maar niet. Brett probeerde het nog eens met de kop maar na nog 1 kansje met keurige redding van Rosco gingen we met 1-0 de rust in.

De 2e helft begon redelijk gelijk op, maar langzaamaan werd Alphia wat slordiger, gaf zelfs na een fout in de verdediging Bernardus een aardige kans op een doelpunt, maar Rosco redde heel goed.

Duels werden meer en meer verloren door de Alphianen en het leek wel alsof we de 1-0 voorsprong wilden consolideren in plaats van de score uit te bouwen voor wat meer lucht.

We kwamen er soms nog wel even uit met schoten van Brett, een mooie kopbal van Dylan na een corner, maar dat was het zo’n beetje.

Met dat teruggedrongen spel van Alphia nam Bernardus dankbaar gebruik en trok meer en meer het initiatief naar zich toe. Tot echt heel grote kansen kwam dat niet maar niemand was nog gerust op de overwinning. Dat was mede ook te danken aan het harde werken van de verdedigers zoals Jamie die echt hard heeft gewerkt!

In de laatste minuut 70 kreeg Bernardus nog een vrije trap op randje strafschopgebied en deze werd hard en laag in de hoek geschoten. Je zou hem al kunnen tellen, ware het niet dat Rosco een prachtige redding maakte door katachtig naar de hoek te duiken en de bal er keurig uit te tikken.

Kort erna blies de scheids af en heeft JO15-1 z’n eerste 3 punten te pakken!

Goed gedaan mannen, maar hopelijk een volgende wedstrijd ook de 2e helft koppies erbij houden en desnoods een tandje erbij, net als onze tegenstander vandaag deed.