90'

3e klasse 08

13 oktober 2018 9:30

Vandaag de topper in en tegen Woubrugge, dat net als Alphia 6 uit 2 heeft.

Wie de verslagen en/of uitslagen van onze JO15-1 volgt zou denken: 6 uit 2? Het was toch 9 uit 3!?

Het blijkt dat Bernardus, waarvan we de 1e wedstrijd wonnen, vreemd genoeg is gepromoveerd naar de 2e klasse. Die uitslag is dus geschrapt uit de scores, dus ineens zag het er toch wat anders uit in onze poule, waar vorige week Voorschoten ook al de poule had verlaten om het op een wat lager niveau nog eens te proberen.

Er zijn geen clubs voor teruggekomen, dus het blijft nog maar een kleine groepje van 10 clubs.

Het was interessant te zien hoe we er voor stonden, tegen dit Woubrugge, waar een groot deel van ons team al een aantal jaren leuke wedstrijden tegen speelt, met meestal een positief resultaat.

Wat bekend was dat dit een goed voetballende tegenstander was, die altijd vanuit de combinatie voetbalt, altijd opbouwend, minder met lange ballen.

Of die kennis ook daadwerkelijk meegenomen was aan het begin van de wedstrijd is nog maar de vraag. De eerste 20 minuten lieten onze jongens dit Woubrugge lekker hun ding doen, rondtikken, op zoek naar een opening.

We kwamen er door te weinig inzet niet aan te pas.

Na 9 minuten resulteerde dat ook nog eens in een 1-0 achterstand door slecht verdedigend werk. Vervolgens nog een kop kans voor Woubrugge en in de 19e minuut zelfs de 2-0 door een hard schot.

Onbegrijpelijk dat we dit Woubrugge zo hun gang lieten gaan, met al onze kwaliteiten.

Pas daarna werden we wakker geschud en kwam Alphia op stoom. De wedstrijd kantelde en Alphia werd gevaarlijker en Woubrugge stond onder flinke druk.

Een grote kans ontstond via Brett die Romano wegstuurde, die hem op z’n beurt voorgaf op vrijstaande Dylan, maar die kon er net niet goed bij, zo vlak voor doel.

Even later werd er door Woubrugge hands gemaakt in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Deze werd door Dylan hard en zuiver in de hoek geschoten, 2-1.

Alphia ging door met kansen voor oa Dylan maar die werd net licht vastgepakt waardoor de aanval strandde. De allergrootste kans was voor Gijs die vanuit een corner kopte op doel, maar die bal werd van de lijn gehaald.

Het spelbeeld was duidelijk gedraaid in het voordeel van Alphia, maar helaas bleef het 2-1 tot aan de rust, terwijl een gelijke score zeker reëel was geweest.

De 2e helft begon nog even goed voor Alphia, via een 1-2 tussen Korhan en Dylan, maar zeer twijfelachtig werd de mooie aanval gestuit door de grensrechter die de vlag omhoog stak.

Hoewel Alphia de 2e helft sterker was, werd door Woubrugge heel vroeg in de 2e helft via een schot toch de 3-1 gescoord, wat een domper.

Daarna kreeg Alphia weer een mooie kans met een schot van Dylan, maar die werd mooi uit de kruising getikt door de Woubrugse keeper.

Woubrugge deed soms wat terug maar dan was Rosco onze keeper er wel; hij tikte keurig een hard schot vanuit de 2e lijn naast.

Daarna schoot Romano nog eens knetterhard op de paal, waarna uit de rebound nog diverse kansen kwamen, maar de aansluitingstreffer bleef uit.

Iets na halverwege 2e helft kregen we een vrije trap, iets buiten de 16 en die werd door Dylan mooi in de kruising geschoten: 3-2 en er was weer hoop, zeker gezien het spelbeeld.

Alphia ging door met een mooie pass van Melle die Dylan wegstuurde, maar het schot ging net naast.

Alphia bleef doordrukken, maar de tijd tikte weg.

Toen 5 minuten voor tijd Romano een gele kaart kreeg wegens een overtreding werd het lastig met maar 10 man. De coaches namen echter, geheel terecht, meer risico door een verdediger eruit te halen en een aanvaller erbij te zetten.

Alphia probeerde nog eens alles op alles te zetten, maar vlak voor tijd scoorde Woubrugge vanuit een counter en een overigens zeer fraai en hard schot de eindstand, 4-2.

Helaas moeten we dus de koppositie loslaten in deze boeiende wedstrijd, die helaas door Alphia pas na 20 minuten echt fanatiek werd begonnen.

Volgende keer moeten we echt eens vanaf het prille begin laten zien dat Alphia wel degelijk een ploeg is die voor de bovenste plek kan strijden.

Thuis tegen Meerburg zou op papier goede mogelijkheden moeten bieden om geen punten te verliezen.