Assist: Noa Diemer
56'

3e klasse 08

27 oktober 2018 8:30

Iets over 7 uur ’s ochtends werden de eerste vragen al gesteld op de team app of de wedstrijd om 08.30 wel zou doorgaan. Er waren immers bakken met regen gevallen en als je dan op het gras van veld 2 staat ingepland dan is het maar twijfelachtig of dit wordt goedgekeurd.

Helaas heeft het nooit zin om dit te vragen indien je zo vroeg gepland staat, immers vinden de keuringen pas vanaf 08.00 uur plaats, zodat we pas aangekomen bij de club kunnen weten of er gespeeld wordt.

Eenmaal aangekomen zag het er toch goed uit, het veld lag er weliswaar flink nat, maar prima uit. De koppies van de jongens waren wel al helemaal doorlopen van het fietstochtje naar de club.

Van de tegenstander was de sterkte vooraf nog niet goed in te schatten aangezien ze pas 2 wedstrijden hadden gespeeld. Wel konden we vaststellen dat ze minder verliespunten hadden dan Alphia, dus wellicht een leuke wedstrijd.

De wedstrijd startte stipt om 08.30 en Alphia had dit kennelijk nog niet helemaal in de gaten want voordat de 1e minuut voorbij was lag de bal al in ons net na een kopbal uit een corner.

Goed, beginnen vanuit een 0-1 achterstand, niet lekker, maar het is niet anders.

Al snel werd duidelijk dat Alphia de sterkere ploeg was, maar dat Meerburg bijzonder taai was. Echt makkelijk scoren was er niet bij. Het spel speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander af. Heel af en toe kwam Meerburg er goed uit met lange ballen over links, waar een behendige speler in staat was om een mannetje uit te spelen. Opletten dus dat we niet nóg een tegentreffer zouden krijgen. Echt veel te vrezen hadden we niet, Luca had weinig te doen en aan de andere kant bleek de doelman toch flink aan de bak te moeten.

Echt veel uitgespeelde kansen kwamen er niet voor Alphia in de 1e helft, een paar schoten brachten nog het meeste gevaar. Daarnaast een paar voorzetten die maar steeds niet echt lekker vielen, tot vlak voor rust Romano goed doorkwam en hij wél eindelijk een keer lekker viel waarna Dylan hem kon binnentikken: 1-1 en de rust werd hiermee bereikt.

Hoewel nog een gelijke stand voelde toch alles wel aan dat dit goed zou komen. Alphia had een fysiek overwicht en Meerburg was niet in staat om echt gevaar te brengen. Meerburg probeerde het voetballend op te lossen, maar werd op alle vlakken in de 2e helft toch wel overlopen.

Het was kort wachten op doelpunten en die kwamen:

Eerst was het Dylan die z’n schot vlak voor de keeper gestuit zag worden waarna Romano hem wel kon binnenschieten: 2-1. Daarna een mooie volley van Dylan na een prima voorzet van Noa: 3-1. De 4-1 scoorde Romano na een assist van Brett en de 5-1 scoorde opnieuw Dylan na gepruts in de verdediging van Meerburg. Daarna werd er slordiger gespeeld en had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar goed, de wedstrijd was gespeeld en er werd niet meer gescoord.

Alles bij elkaar was Alphia de sterkere ploeg en behaalde een verdiende overwinning. Meerburg bleek een taaie tegenstander, met voornamelijk 1e jaars, maar om nou te zeggen dat we alleen met lange ballen de wedstrijd over de streep hebben getrokken, geluiden die uit het coach-vak van de tegenstander kwamen, zou niet terecht zijn. Inderdaad had Alphia een fysiek overwicht en daarmee wonnen ze de duels. Alphia bouwde goed op van achteruit en daar waar mogelijk werd de aanval ingezet, en werden in de 1e helft nog niet de juiste keuzes gemaakt, maar in de 2e helft wel.

Ik denk dat onze coaches daarmee in de rust de puntjes op de i hebben gezet en het team tactisch beter hebben laten presteren, met inderdaad soms een (prima) lange bal.

Toch een complimentje voor de tegenstander die, weliswaar tevergeefs, telkens voetballend naar een oplossing zocht. Daarmee gaan ze echt wel stappen maken in de loop van het jaar.