60'
68'

3e klasse 08

29 september 2018 10:00

Vandaag stond de 2e competitie wedstrijd uit tegen Koudekerk JO15-1 op het programma.

De jongens hadden goede trainingen afgewerkt, waarin er gewerkt werd aan het samenspel, snel tikken naar elkaar, zonder stress, overzicht behouden.

Analyse van deze tegenstander: 2 bekerwedstrijden gewonnen en ook de 1e competitie wedstrijd werd in winst omgezet. Op papier dus een lastige wedstrijd.

In een lekker zonnetje zagen we Rosco vandaag op doel staan en al snel werd hij getest met een listig afstandsschot, dat hij keurig overtikte.

Koudekerk had een paar behendige buitenspelers die de eerste minuten regelmatig voor onrust zorgde in onze verdediging. Waar we normaal verdedigend prima staan, was het nu in de beginfase erg rommelig en er werd slapjes duels aangegaan.

Na de eerste sterkere fase van Koudekerk was het echter Alphia die de wedstrijd naar zich toetrok.

Eerst schoot Dylan nog naast en vervolgens ben ik de kansen maar niet meer allemaal gaan noteren, maar alleen nog de doelpunten, die in sneltreinvaart vielen:

Minuut 9: mooie voorzet van Dylan die door Korhan, onze kleinste man, keurig werd binnengekopt: 0-1

11e minuut, een mooie actie van Melle, die zorgde dat Alphia weer de aanval overnam.

De bal viel in de voeten van Brett en die zag de keeper wat ver uit z’n doel staan en schoot hem prachtig binnen met een lange hoge bal: 0-2.

In de 14e minuut stuurde Brett Dylan de diepte in die hem vervolgens mooi binnenschoot: 0-3.

Even later was er een uitbrak van Koudekerk waarbij Rosco een flinke botsing opliep. Hij kon nog even verder.

Verder kwam Kouderkerk in het hele resterende verhaal van de 1e helft niet voor: Alphia speelde de ploeg compleet zoek, ze hadden geen enkel weerwoord op ons samenspel en mooie acties.

Minuut 18 en Brett zag opnieuw kans te schieten van afstand, deze keer laag en hard: 0-4.

Even later kwam Romano onze sneltrein in vaart langs de lijn, passte hem op Dylan, die een mooie assist gaf op Korhan, die z’n 2e maakte: 0-5.

De 0-6 werd door Dyland gescoord na een diepte pass op maat van Brett.

Gevolg door een afstandspegel, laag in de hoek door Romano: 0-7.

En vlak voor rust deed Brett wat hij al eerder had gedaan: van afstand over de keeper heen, die te ver van z’n doel stond: 0-8 en wat een heerlijke, maar ongelooflijke ruststand.

Ongelooflijk, omdat je kon zien dat Koudekerk echt wel een paar heel goede spelers had staan.

De 2e helft kwam er een ander Koudekerk op de mat terug. Ze hadden ineens vat op ons spel en Alphia leek een stapje terug te doen.

Luca had inmiddels de plaats in het doel overgenomen van Rosco, die teveel last had van de botsing in de 1e helft.

Koudekerk had niets meer te verliezen, behalve dan het redden van de eer en scoorde in de 9e minuut de 1-8.

Vervolgens moest Luca een paar flink aan de bak na een schot en daarna nog een soort 1 op 1 situatie, die hij nog prima pareerde.

De vrije trap van Koudekerk even later werd helaas niet goed verwerkt op het natte gladde veld en daar was dan de 2-8.

Alphia kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, misschien vonden ze het wel best, maar toen Koudekerk echt begon door te drukken, moesten we toch even aan de rem trekken en zelf weer wat terugdoen.

Romano was het die een keihard schot afvuurde en scoorde, 2-9.

En het was even later opnieuw Romano die scoorde uit een assist van Dylan, 2-10.

Toen het bijna tijd was schoot Koudekerk nog eens tegen de lat, maar verder was de eindstand een mooie 2-10.

Dit was van Alphia een lesje in efficiënt voetballen, want waar we tot nu toe zeer moeilijk tot scoren komen en het verdedigend altijd goed stond, was het vandaag omgedraaid: verdedigend een rommeltje, maar de spitsen waren zeer efficiënt plus natuurlijk de afstandsschoten.

Verder hebben we inderdaad een beter tikkend Alphia gezien, die nu bewust telkens de vrije man opzoekt, waarbij die vrije mannen ook prima de vrijheid opzochten.

Koudekerk is echt geen slecht spelende ploeg en zal zeker gaan meedraaien in deze poule, maar was volledig overrompeld door een ontketend Alphia in de 1e helft.

Volgende week thuis tegen Nicolaas Boys met een half uurtje ‘mazzel’: 09.00 uur.

Kunnen we voorlopig bij de toppers in deze poule blijven horen?