39'

4e klasse 13

10 november 2018 8:30

In druilerige omstandigheden en zonder wisselspelers door afwezigheid van Aydin en Micha, trekken onze jonge titanen ten strijde tegen de helden van AVV.

De strijd krijgt een flitsende start voor Alphia, door een mooi verre uittrap van Gijs die recht in de voeten van Luka komt en feilloos binnentrapt. Nog geen minuut later breidt Tariq, met een mooie dribbel en afmaker in tweede instantie, verder aan het succes van onze alphianen.

Het wedstrijdbeeld is duidelijk in het voordeel van Alphia. Met mooi verdedigend werk van Kyann en Joëlle worden de kleine kansen die AVV creëert meteen de kop ingedrukt. Dit leidt in de vierde minuut tot een uitbraak van Ryvano die de bal met een fantastisch streep in de rechterhoek neerlegt.

Het thuisteam lijkt verrast door deze wervelende start. Binnen de kortste keren heeft Alphia de bal alweer bemachtigd waarop Mitchell een mooie actie langs de lijn toont om hem perfect naar Tariq te passen. Mooie kans van Tariq maar de keeper blijkt alert.

Even volgen spannende seconden als Ryvano neergaat. In afwezigheid van hoofdverzorger Jayden neemt Dennis de honneurs waar, gelukkig niets ernstig en Ryvano kan door.En hoe, nog geen 5 seconden later trapt hij de bal hard via de paal binnen bij de tegenpartij. AVV toont een verslagen indruk, Het kluitjesvoetbal is er bij onze strijders duidelijk uit.

8ste minuut en daar zien we Jayden ten tonele verschijnen. Een opgeluchte zucht klinkt bij het “uitpubliek”. Goede verzorging is weer gegarandeerd!

Hoezeer AVV ook probeert, hun aanvallen worden mooi dichtgelopen door Kyann, Joëlle en Luka. Een mooie counter van Mitchell volgt, nog mooier dan de uitbraak is zijn onzelfzuchtige pass op Ryvano, deze legt de bal op zijn linker en ja hoor…gooooooooaaaaal!

Mooie kansen voor Alphia volgen elkaar nog op, een vrije trap van Ryvano komt in de kluts terecht waarop Joëlle de bal mooi richting doel werkt, helaas geen extra punt. In de 16de minuut is het dan toch weer zo ver en wie anders dan Ryvano werkt de bal door het midden van de goal binnen.

Nog geen minuut later stoomt ook Tariq weer door de verdedigende linies, een mooie kans maar deze wordt tegengehouden. AVV doet verwoede pogingen om de wedstrijd op slot te gooien maar niets mag baten. Na een mooie verdedigende actie van Joëlle slalomt Luka heel AVV voorbij gevolgd door een mooie kans van Ryvano, naast en meteen wordt afgefloten voor rust!

De tweede helft krijgt een mooie start met verdedigend en aanvallend werk van het hele team. Mooi om te zien dat de trainingen van Dennis en Patrick hun vruchten afwerpen en dat onze spelers stuk voor stuk progressie maken in hun voetbalcapaciteiten en spelinzicht.

AVV blijkt ook enigszins wakkergeschut. Uit een corner ontstaat een mooie kans maar met een fantastische redding van Gijs wordt de nul gehouden. AVV blijft wel doorgaan maar Joëlle weet met een harde ingreep erger te voorkomen. Het spelbeeld verschuift zich weer op de helft van AVV. Een kans van Ryvano strandt in de handen van de keeper. 10 seconden later zien we de Alphiaanse wals alweer naar voren stomen…een trap van Ryvano wordt door de keeper gepareerd waarop Joëlle en Luka nog een tweede en derde poging wagen maar het zevende doelpunt wil maar niet vallen.

Net op dat moment verrast AVV met een snelle tegenaanval die leidt tot de 7-1, onhoudbaar voor Gijs.

Uit de aftrap krijgt AVV meteen weer een kans maar deze wordt ter nauwer nood nog door Gijs geraakt, AVV krijgt de bal wel weer in de voeten maar besluit paal buiten.

Een prachtige uittrap en pass van Gijs valt wederom in de voeten van Luka die de bal met een streep in de rechterhoek plant. 7 – 1.

In de daarop volgende minuten zien we mooi verdedigend werk van Tariq, Gijs, Joëlle en Kyann.

Na een uitbal van AVV flits Ryvano met een slimme interceptie en knalt de bal mooi in doel.

AVV laat zich niet kennen en probeert met laatste krachten toch nog weerstand te bieden, kans op doel, Gijs zit erbij maar door het natte weer glijd de bal van zijn benen…8-2.

Na een harde bal op Ryvano die met behulp van Jayden snel op de been is gaat Alphia meteen weer in de aanval. Een afstandschot van Tariq gaat hard voorlangs.

De uittrap die daarop volgt wordt meteen door Alphia gepareerd, Luka breekt door en maakt mooi af.

Het einde van de wedstrijd nadert, AVV perst er in extremis nog een aanval uit maar deze wordt door Gijs fantastisch gered. Daarop volgend zien we een mooi samenspel tussen Tariq en Joëlle…pass naar Luka die hem bij Kyann krijgt, Kyann lobt hem magistraal over de verdediging van AVV heen en wie anders dan onze topscoorder Ryvano maakt de 10 – 2 een feit…Kers op de taart van een topwedstrijd die meteen hierna wordt afgefloten. De welbekende penalty’s volgen op een ander veld. Een duidelijkere winnaar kon er vandaag niet zijn. Hopelijk komen Mischa en Aydin ons volgende week weer versterken!