59'
... (intikker)

3e klasse 08

10 november 2018 10:00

Vandaag, thuis,  op papier een makkelijke wedstrijd tegen de onderste uit onze poule, Nieuwkoop, dat pas 1 puntje heeft.

Voor Alphia zaak om toch niet te onderschatten en wellicht een mooie wedstrijd op de mat te leggen met goed samenspel en wellicht een mooi doelsaldo neer te zetten.

Met de aanvangstijd van 10.00 waren onze mannen zeer scherp en doken na de aftrap van Nieuwkoop er bovenop en ik schat na 10 seconden lag de bal al in het doel door Dylan die een voorzet van Romano afrondde: 1-0.

Kort erna was het al 2-0 door Romano, die hem kon binnentikken na een soort solo.

De druk op het doel van Nieuwkoop was zeer groot en in dit tempo voorzag iedereen een monsterscore. Nieuwkoop kwam er totaal niet uit en schoten op het doel volgden.

Er werd lekker getikt, keurig in de voeten gespeeld en goed gekeken waar de ruimte lag, kortom alles zag er verzorgd uit. Na 10 minuten gaf Romano een goede voorzet die bij de 2e paal staande Korhan lekker kon inkoppen: 3-0.

Daarna weer een spervuur op het doel, zoals Dylan die hard de paal trof en Brett die nét niet trefzeker genoeg was.

Even later gaf Yaro een prachtige steekpass op Romano maar de keeper van Nieuwkoop kon redden.

De 4-0 werd gescoord door Dylan na een voorzet van Brett en de 5-0 was een eigen doelpunt onder de grote druk van Alphia niet te voorkomen.

Vlak voor rust scoorde Romano de 6-0. Het was eigenlijk een voorzet die door Dylan werd binnengeschoten, maar de bal was al over de lijn, dus komt op naam van Romano.

Het was werkelijk eenrichtingsverkeer en de score had nog veel hoger kunnen uitvallen de 1e helft, maar bleef ‘steken’ op 6-0 tot aan de rust, op zich natuurlijk prima.

De 2e helft was een wat ander beeld. Alphia had niet meer de spirit en zowaar Nieuwkoop kwam er af en toe wat uit.

Je zou willen zeggen tegen de Alphia coaches om eens een wat ander wisselspeler beleid te voeren in zo’n situatie van té grote overmacht, sommige jongens spelen eeuwig maar 1 helft, maar er werd volhard vastgehouden aan het wekelijkse wisselbeleid.

Helaas was de 2e helft niet echt meer om aan te zien en dat lag niet aan de wil van Nieuwkoop. Er werd nog wel gescoord, maar waar het speelveld in de 1e helft voor 95% op Nieuwkoopse deel plaatsvond, was het nu gezakt tot misschien een 60%.

De 7-0 scoorde Romano na een prima assist van Tim. De 8-0 was wel een heel mooie van Dylan die een vrije trap van Brett er in volleerde.

Jammer was de 8-1, gescoord door Nieuwkoop na een ongelooflijk en onnodig geklungel in de verdediging van Alphia.

Vlak voor tijd kon Melle de rebound intikken na een vrije trap van Brett, echter hij bleek buiten spel te staan dus dat feest ging niet door.

Kortom, één leuke helft gezien, met echt goed voetbal, maar dat was dan ook genoeg, het niveau verschil tussen beide teams was te groot om 2 helften 100% gemotiveerd te blijven spelen.

Volgende week waarschijnlijk wel weer een leuk potje, de derby tegen ARC, waarbij je tegen klasgenoten altijd iets beter wil presteren.
Bij de les blijven dus voor Alphia.

Nog een toevoeging: ik zag zojuist dat koploper Woubrugge verrassend verloor van Kagia, dus de spanning aan kop wordt nóg groter!!
De 1e plaats is weer voor Alphia, door een beter doelsaldo, maar AVV Alphen heeft 12 uit 4 en dus nog geen verliespunten.
Alphen moet echter nog zowel tegen Alphia als Woubrugge, dus het is bijzonder spannend voor het winterkampioenschap in de resterende wedstrijden.