... (schot)
54'

2e klasse 2

10 november 2018 15:00

Het is alweer sinds 13 oktober dat de Alphianen nu op 10 november weer in actie komen voor de competitie. Alphia wil de weg naar boven weer vinden na de onnodige nederlagen tegen Alphense Boys, ARC en gelijkspel tegen Alphen. Hierdoor staan de Alphianen te laag op de ranglijst. Vandaag dus de kans om die weg naar boven weer in te slaan. Bij een overwinning gaan we in ieder geval over de tegenstander van vandaag Sportlust heen.

En de Alphianen begonnen voortvarend. Door het vertrek van Bas Hazenbroek naar het eerste mocht Sven Bruines het vandaag proberen centraal op het middenveld, ondersteund door Max de Lange. En Sven heeft dit vandaag prima ingevuld. Met de snelle flanken bezet door Job en Ayoub was het wachten op kansen. Alphia nam direct het initiatief. Een doelpunt gezamenlijk geproduceerd door onze twee spitsen, Tim en Bruce. Tim kwam van links voor de goal en legde breed, waar natuurlijk Bruce stond om dit buitenkansje in te tikken, 0-1. Een typische Bruce-goal zullen we maar zeggen. En Alphia ging door, dit keer via Jesper, die doordat de tegenstander met twee spitsen speelde, was doorgeschoven naar het middenveld. Jesper gaf een pass vanuit het midden op Sven in de as, die met een vlammend afstandschot voor 0-2 zorgde. Een klein kwartiertje later was het wederom Jesper die dit keer van links opkwam en voorzette op Tim die met een schot rechtsonder de keeper van Sportlust verschalkte, 0-3. En Alphia was nog niet klaar want vier minuten later wa het Job die opkwam op links en met een breedtepass Sven bereikte, die wederom met een schot doeltrof en zo de 0-4 produceerde. Achterin weerde de driemans achterhoede zich kranig met Alex en Wesley in de mandekking en met Sjon daar als vrij man achter. Er werd weinig weggegeven en als er al een balletje doorheen kwam was het keeper Bas die goed optrad. Zo werd de eerste helft keurig afgesloten met een 0-4 voorsprong. Maar ja we hebben vaker voorgestaan bij rust, al lijkt de marge van vier nu toch wel geruststellend.
Na rust werd er net als bij het eerste gewisseld van systeem, alleen schakelden wij juist om van een 4-4-2 naar een 4-3-3. De tweede helft was van een stuk minder kaliber dan de eerste en de wedstrijd ging uit als een nachtkaarsje, waardoor op aangeven van Marcel de scheidsrechter besloot de kunstverlichting te laten aanzetten. We kregen wel kansen, maar waren slordig in de afwerking. Er kwamen weinig voorzetten en het was allemaal wat te voorspellend. Het enige smetje op de wedstrijd kwam in de 54e minuut toen Sportlust van zich liet spreken. Vanaf rechts werd een voorzet door de spits keurig binnengeschoten, 1-4. De wedstrijd kabbelde door en de noodzaak leek niet aanwezig om een tandje bij te zetten, waardoor we de wedstrijd zakelijk hebben uitgespeeld.

Al met al een prima overwinning, die ons weer naar boven laat kijken. Volgende week spelen we thuis tegen het altijd lastige Altior die een voorsprong van vier punten heeft op de Alphianen. Bij winst naderen we ook die tegenstander weer en zo staan er nog een paar boven ons, die we bij goede resultaten kunnen achterhalen. Dat zal de focus zijn de resterende wedstrijden in de najaarscompetitie.