Alphia JO19-1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Tim van Putten (intikker)
Assist: Jesper Noija

2e klasse 2

24 november 2018 10:00

Op deze frisse zaterdagochtend om 10.00 uur mocht de JO19-1 aantreden in Ter Aar tegen de plaatselijke TAVV. We mochten nog blij zijn, dat Rene, de coach van TAVV, 8.30 uur te vroeg vond. Want om die tijd stond de wedstrijd eerst ingepland. Alle spelers waren er ook keurig op tijd en vandaag hadden we 2 invallers uit de JO17-1, te weten keeper Perry en Sinan.

Alphia begon goed aan de wedstrijd en eigenlijk was het wachten op het eerste doelpunt van de oranjehemden. Maar de kansen bleven lange tijd onbenut. Het was in de 30e minuut dat Jesper Tim bediende in de 16 meter, waar Tim rustig bleef en de terechte 0-1 binnentikte. Zo die zat er eindelijk in , op naar de volgende....

Maar in de eerste helft lukte het de Alphianen niet om de score te vergroten, ondanks vele mogelijkheden. Keeper Perry werd ook nauwelijks op de proef gesteld. Dus wel weer met een voorsprong de rust in, wat op zich natuurlijk prima is.

In de tweede helft wederom veel kansen voor de Alphianen, maar net als in de eerste helft bleven deze onbenut. Zo'n kwartier voor tijd gaat het dan helemaal mis. Sjon maakt een overtreding op een speler van TAVV buiten de 16 meter en wordt bestraft met een gele kaart. Dit kan gebeuren. Nadeel is dan dat je dan 10 minuten met een man minder moet spelen, en daar Alphia maar een karige voorsprong van 1 doelpunt heeft, kan dit best nog gevaarlijk worden. Maar dus even 10 minuten alle hens aan dek om de voorsprong te verdedigen. De Alphianen blijven protesteren bij de scheidsrechter en zo heeft Max de Lange ook nog een weerwoord tegen de scheidsrechter, waarbij accepteren het beste is. Ook hij krijgt volkomen onnodig wegens praten een gele kaart, zodat de overgebleven Alphianen ineens een nog moeilijkere opgave krijgen om met slechts 9 man TAVV van scoren af te houden. Improviseren dus. De ene spits Tim gaat laatste man spelen en de andere spits Bruce zakt een linie in, en de moegestreden middenvelder Job mag alleen voorin blijven. Maar de 9 van Alphia moet een groot compliment gemaakt worden, want vanuit een prima organisatie wordt weinig weggegeven en zodoende doorstaan wij de ondertal situatie. De laatste 5 minuten dan nog goed uitspelen en op zoek naar de bevrijdende 2-0. Nou ja 5 minuten, de scheidsrechter vond dat er nog 15 minuten te spelen waren. Hierin raakten de Alphianen niet meer in de problemen en was de kans op de 2-0 vele malen groter. Uiteindelijk na 99 minuten voetbal vond ook de scheidsrechter het genoeg en konden de Alphianen toch 3 punten meenemen uit Ter Aar. Door dit resultaat zijn de Alphianen geklommen naar plek 3 op de ranglijst en zit een keurige 2e plaats er nog altijd in. Volgende week gaan we weer strijden voor de 3 punten en op papier mag dat niet al te lastig worden wanneer Hazerswoudse Boys, de nummer laatst van de ranglijst om 12 uur op bezoek komt.