Max de Lange (intikker)
85'

2e klasse 2

1 december 2018 12:00

Wie van scorebordjournalistiek houdt, dacht vooraf dat Alphia wel even over Hazerswoudse Boys heen zou walsen. Maar de waarheid is vaak anders. Alphia liet zich verrassen door de tegenstander uit Hazerswoude. Op zoek naar de openingstreffer werden we in de 16e minuut verrast door een snelle counter, waarbij bij de Alphianen de basiszaken fout gingen. Alledrie de verdedigers focusde zich op de man met bal die op links doorkwam, waardoor de linksbuiten volkomen vrij kwam te lopen, een keurig balletje breed gaf de linksbuiten daardoor een open schot kans recht voor de goal. Van dit buitenkansje profiteerde Hazerswoudse Boys maar wat graag, 0-1. De fouten waren echter nog niet op. In de 23e minuut een achterbal voor de Alphianen, waar simpel een verdediger ingespeeld kon worden, werd de bal echter door het midden geplaatst in de voeten van een tegenstander, die daarna vrij 0-2 in kon schieten! Daar sta je dan als Alphia binnen 25 minuten op een 0-2 achterstand tegen een op papier te kloppen ploeg.

Maar gelukkig heeft de JO19-1 inmiddels ook veerkracht en vanaf toen nam Alphia de wedstrijd in handen. De rug werd gerecht en er werd op zoek gegaan naar de anschlußtreffer. In de 34e minuut resulteerde dit in de 1-2. Jesper speelde Tim door het midden aan, die aan een solo door de 16 meter begon en dus 1-2 binnentikte. Net voor rust een schot van buiten de 16 meter beland tegen een arm van een speler van Hazerswoudse Boys. Een penalty dus, die wordt benut door Tim, 2-2. Met deze stand gaan we ook rusten. In de rust is er het besef dat het beter moet en dat we nog tijd genoeg hebben voor een goed resultaat.

De wedstrijd blijft niet best van de kant van de Alphianen, maar wel is duidelijk dat ze de bovenliggende partij zijn. Na 71 minuten komt dan de bevrijdende treffer. Wederom een handsbal in de 16 meter. En wederom Tim die de bal binnentikt, 3-2.  We komen daarna nog een keer goed weg, want een bal door het  midden wordt door de scheidsrechter buitenspel gegeven. In de 85e minuut valt dan eindelijk de definitieve beslissing, Tim frommelt zich er op rechts op de achterlijn langs zijn bal komt via een scrimmage bij Jesper die probeert in te tikken, via de voet van een verdediger belandt de bal bij Max de Lange die de bal binnentikt, 4-2. De wedstrijd was niet best, maar de overwinning is over de streep getrokken en de 3 punten weer bijgeschreven. Resten ons voor de winterstop nog 2 wedstrijden, volgende week uit bij Kickers en de week erna sluiten we thuis af tegen Zwammerdam. De inzet voor de Alphianen is nog steeds de tweede plaats achter kampioen ARC.