90'

2e klasse 2

8 december 2018 11:20

Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en we moeten uit bij Kickers in Leimuiden aantreden op natuurgras, zou het doorgaan.
Geen bericht is goed bericht dus de Alphianen reizen af naar Leimuiden. We treden aan op het hoofdveld en al snel blijkt het moeilijk bespeelbaar, het is glad en er staat een behoorlijke wind. Het is dus moeilijk op de been te blijven. Bij winst komt de tweede plaats binnen handbereik en dat zou toch een mooie afsluiter zijn na de matige start in deze tweede klasse. Volgens afspraak gingen we vol voor de overwinning, maar Kickers gaf het niet zomaar kado. Er ontspon zich een echte wedstrijd en pas in de 28e minuut was Het Tim die door Max door het midden was weggestuurd, die met een verwoestend schot de Kickers-doelman voor het eerst kansloos liet, 0-1. Kickers schrok hierdoor wakker en de Alphianen leefden nog op een roze wolk. In de 31e minuut was de achterhoede te laat bij een counter en zo stonden we weer gelijk. Erger nog in de 35e minuut kwam Kickers zelfs op voorsprong. Bas stond niet goed opgesteld en de linksbuiten lobde de bal over/langs Bas heen, 2-1. Hier hadden we toch niet op gerekend en we gingen vol voor de gelijkmaker voor rust. Sjon gooide wat extra strijdlust erin en zette goed door op de verdediging, waardoor de bal weer bij Tim belandde, die de laatste weken redelijk koel is voor de goal en tikte zo de 2-2 binnen. Daarmee gingen we ook rusten. Na rust een fanatiek Alphia dat al meteen in de eerste minuut weer op voorsprong kwam. Sven bediende Tim en die schoot in de rechterhoek raak, 2-3, en noteerde zo zijn hattrick. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want een voorzet van Kickers werd gedragen door de wind, waardoor Bas zich er op verkeek en de bal zo over hem in het doel belandde, 3-3. Maar de Alphianen tonen de laatste weken veerkracht en in de 60e minuut kwamen we weer op voorsprong, Tim legde vanaf de achterlijn terug op Bruce, die de 3-4 voorsprong binnentikte. Zes minuten laten brak Job door op rechts en krulde de 3-5 keurig achter de doelman. Het verzet was nu gebroken en de Alphianen heersten op het veld. Dit kwam ook zeker tot uiting bij de 3-6 waar Job diep op links ging en zijn voorzet werd door Tim met een prachtig hakje binnengewerkt. Sven mocht de zevenklapper volmaken op aangeven van Bruce liep hij door het midden en schoot de 3-7 binnen. Jammer dat in de laatste minuut we nog uit een vrije trap een doelpunt tegen kregen, maar al met al een prima overwinning. Tim riep zichzelf uit tot man of the match, en daar kon de rest zich wel in vinden.

Nu rest ons nog 1 wedstrijd zaterdag 15 december thuis tegen Zwammerdam en bij een punt of meer eindigen we op een keurige tweede plaats. Na een rommelige start waar we onnodig verloren van de latere kampioen ARC en ook van Alphense Boys (beide na een 2-0 voorsprong) hebben we de laatste 5 wedstrijden overtuigend gewonnen en lijken we klaar voor de voorjaarscompetitie!