Assist: Sven Bruines
88'

2e klasse 2

17 december 2018 20:00

Op maandagavond stond de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie op het programma tegen Zwammerdam. Aan een punt had de JO19-1 genoeg om keurig als tweede in de tweede klasse te eindigen. En ja er had meer in gezeten, maar we gaan niet terug kijken maar juist vooruit.
De laatste 5 wedstrijden waren gewonnen en ook de zesde vanavond tegen Zwammerdam werd winnend afgesloten en wel met dubbele cijfers 10-1. Scheidsrechter Bert de Groot waagde het zelfs om 1 minuut voor tijd de wedstrijd af te fluiten. Alphia had via Job, die 2x doeltrof al een 2-0 voorsprong genomen. Daarna was het de beurt aan Sjon, die eindelijk een corner binnenkopte. Eindelijk, omdat we daar in het begin van het seizoen op getraind hadden. Alleen was de aangever niet Tim, maar Max de Lange. Diezelfde Max gaf in de tweede helft de bal diep op Ayoub, die de 4-0 binnenschoot. Daarna scoorde Sjon weer uit een corner, waar een training en tactiek al niet goed voor is. alleen was Tim weer niet de nemer van de corner. Dit keer was het Ayoub.  Het enige minpuntje volgde in de 66e minuut, uit een uitbraak scoorde Zwammerdam de eretreffer 6-1. Vanaf de tribunes en bank klonk dat spits Bruce een soort mini Dolberg was, want ook bij deze grote uitslag had hij nog geen doelpunt gemaakt. Dit was blijkbaar wat Bruce nodig had, want in een tijdsbestek van nog geen 10 minuten trof hij 3x doel, een onvervalste hattrick dus. Inmiddels stond het dus 9-1. De 10-1 viel ook nog, op aangeven van Sjon schoot Ayoub de 10e binnen.

Alphia eindigt dus als 2e in de competitie en lijkt zich in vorm gespeeld te hebben voor de voorjaarscompetitie. Op 12 januari spelen we het Nieuwjaarstoernooi bij Alphia vanaf 12.30 uur, waaraan ook Alphia JO17-1 en JO15-1 deelnemen.

Mede namens de spelers en begeleiding van de JO19-1 wensen wij alle Alphianen fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!