55'

2e klasse 1

9 februari 2019 15:00

Op 9 februari traden de strijders van Alphia onder 19 aan op het slechte kunstgrasveld van SJZ in Zoeterwoude. Zonder coach Sander, want hij verkoos het bejaardenteam boven zijn jonge honden. Daardoor werden we geleid door een voetbaltechnisch trio bestaande uit: Marcel van Putten, Arjen Smit en Marcel Bruines. De laatste hanteerde net als andere keren zeer vaardig de vlag.

Alphia begint zeer slap, waar SJZ de duels inging leek Alphia wel op een stel oude wijven. Ook voetballend had SJZ de overmacht tegen het talentvolle Alphia. In de 9e minuut viel onze talentvolle druktemaker Max de Lange uit door een vreselijke blessure genaamd “aanstelleritis”. Toen kreeg Alphia in de 10e minuut een vrije trap op zo’n veertig meter afstand op het doel van SJZ. Sjon maakte aanstalte om de vrije trap te nemen. Op dat moment instrueerde de coach Marcel dat hij het maar moest proberen om rechtstreeks op het doel te schieten, mede door de gunstige wind. Een plek waar Roberto Carlos het niet eens zou proberen, maar Sjon luisterde en de bal vloog in het net. Ondanks de oppeppende 0-1 bleef Alphia zwak en had SJZ wederom de overmacht. Maar de doelpunten van hun kant beleven uit. Mede door uitstekend keeperswerk van onze maat Perry die momenteel keept voor de jongens onder 17. Bij vlagen heeft Alphia goede aanvallen. Zo ook in de 26e minuut. Timo speelt de bal naar Bruce in de 5 meter. Alwaar Bruce op een goede manier zijn ietwat corpulente lichaam gebruikt om op deze manier keurig van zijn tegenstander weg te draaien en zo de 0-2 binnen tikt. Toen viel kort na de 0-2 in de 32e minuut toch verdiend het doelpunt van SJZ. Een vrije trap net buiten de 16 die na een scrimmage in het doel belandt (1-2).

De tweede helft speelt Alphia wederom zwak en waar uiteindelijk de lange ballen de overmacht kregen en het middenveld het niet meer kon belopen. Toen in de 55e minuut werd het zwakke spel van Alphia afgestraft met wederom een vrije trap waar de 2-2 uit viel. De laatste 20 minuten herpakte de Alphianen zich aardig waar zich soms een kans uit voordeed. Maar de 2-3 bleef uit.

Naast Perry, die de hele wedstrijd uitstekend gekeept heeft, was Sinan uit de jongens onder 17 ook mee en heeft zich zeer positief laten zien vooral als je het vergelijkt met het schouwspel van de spelers van JO19. Al met al was het een zwakke vertoning van deze jonge goden waar dit gelijkspel zeker als een verlies voelt. Daarom ook onze verontschuldiging naar de trouwe 12de man voor deze blamage.