64'
68'

2e klasse 02

9 februari 2019 10:00

Na een lange winterstop stond vandaag eindelijk weer eens een competitie wedstrijd op het programma.
JO15-1 was kampioen geworden in de 3e klasse en speelt nu een klasse hoger in een zeer sterke poule, zo was al geanalyseerd door diverse mensen. Allemaal kampioenen en toppers uit de 2e klasse.
Jo15-1 had tijdens de winterstop een paar leuke oefenwedstrijden en een toernooi gespeeld, tegen sterke tegenstanders.
Zo werd er gewonnen van een 1e klasser en nipt verloren van de 2e klasse winterkampioen Alphense Boys.

De wedstrijd vandaag was tegen een bekende, Woubrugge, die 2e werd in onze poule in de 3e klasse en daarmee, net als nummer 3 Alphen promotie afdwong.
Tegen Woubrugge hadden we al 2 keer zeer leuke wedstrijden gespeeld, beiden in Woubrugge, maar jammer genoeg speelde de scheidrechters in die partijen steeds een te belangrijke rol, dat negatief voor ons uitpakte.
We waren gebrand op een overwinning in een hopelijk eerlijk gefloten wedstrijd.
Er stond vandaag enorm veel wind, zeg maar een storm, dat een grote invloed had op het spelbeeld.
De 1e helft had Alphia windje mee en alles speelde zich af op de helft van de tegenstander.
Al snel kwamen flinke kansen, o.a. in de 2e minuut via Brett met een voorzet op Dylan die z'n kans helaas nog niet kon afmaken.
Even later een knalhard schot van Dylan maar het net werd nog niet bereikt.
Vervolgens een soort 1-2 tussen Brett en Dylan, waarbij Brett de bal klaarlegde voor Jelle, die van afstand schoot: 0-1 in de 8e minuut.

Een minuut later was het al 0-2 door Dylan. Dat gaat voor de wind :-)
Vervolgens brak er een fase aan waarbij de kansen reuzenkansen werden, bijna niet te missen. De keeper van Woubrugge kwam namelijk steeds meer onder druk te staan bij uittrappen na achterballen en hij kreeg regelmatig de bal niet goed weg, waarna Dylan kon onderscheppen. Een paar 1 op 1 situaties leverde helaas toch geen doelpunten op.
Pas in de 20e minuut kwam Woubrugge er 1 keer uit met een klein kansje.
Verder werd alleen de speelhelft van Woubrugge gebruikt.
Toch kwam Woubrugge in de 27e minuut er nóg eens uit, maar een duidelijke handsbal zou een verdere aanval behoren te voorkomen, ware het niet dat de scheids kennelijk de enige was, die deze handsbal van Woubrugge niet had gezien en dan zal je altijd zien dat er een doelpunt valt, 1-2.
Dat was even zuur en een flinke misser van de scheids, die de 1e 20 minurten ook al alleen vrije trappen aan de thuisploeg gaf. Werkelijk alle beslissingen tegen Alphia.
Zou het dan wéér zo'n wedstrijd worden, 2 sportieve ploegen die leuk strijden, maar een negatieve rol voor een scheids??
Gezien het aantal reuzekansen moest Alphia toch echt verder afstand nemen, zeker met een 2e helft voor de boeg tegen de wind in.
Brett begon maar eens wat te schieten en deed dat vaak goed, eerst net naast, vervolgens legde Jelle de bal panklaar voor Brett die knoerdhard uithaalde, maar de lat van het doel kon nog nét aan standhouden, maar trilde wel nog een minuut na.
Na dat schot moest de keeper van Woubrugge het veld geblesseerd verlaten, dat was jammer voor hun ploeg.
Dylan kreeg nog maar eens een 150% kans maar het schot kon toch nog over.
Zo gingen we met 1-2 voorsprong de rust in, waar we zeker 1-6 hadden moeten voorstaan.

2e Helft wind tegen, het spelbeeld werd natuurlijk heel anders. Het was nu Woubrugge dat op onze helft speelde, zeker omdat ze op jacht waren naar de gelijkmaker.

Al snel wist Woubrugge te scoren, 2-2 en het zou daarom nog een lastig half uurtje worden.
De scheids deed er nóg een schepje bovenop door bij een aanval van Alphia buitenspel toe te kennen, terwijl de grens niet had gevlagd en ook verbaasd was over deze beslissing. De beslissingen van deze merkwaardige onsportieve scheids begonnen steeds vreemder te worden, alles in het voordeel van Woubrugge.
Gelukkig was Alphia iets meer in staat dan Woubrugge in de 1e helft, om er soms even gevaarlijk uit te komen, zeker toen Brett een lange bal gaf op Dylan, die op snelheid de verdediging eruit liep en 1 op 1 op de keeper deze keer niet faalde en een heerlijke 2-3 voorsprong scoorde.
Daarna was het natuurlijk weer Woubrugge die ons zwaar onder druk zette, geholpen door de sterke wind en verschrikkelijke scheids, maar Alphia hield lang stand. Tot de 64 minuut een missertje/glippertje van onze keeper de 3-3 bracht, dat was wel erg jammer.
2 Minuten voor tijd viel ook nog eens de 4-3, heel zuur.

Ons team heeft geweldig gestreden, verdiende gezien het aantal grote kansen zeer zeker de overwinning, maar als dan de scheids niet meewerkt en je ook nog pech hebt met je kansen moeten we helaas met 0 punten naar huis gaan.

Volgende week moeten we in een oefensessie voor scheidsrechters, hoe ironisch, weer tegen dit Woubrugge.
Heel jammer is, dat hoewel Woubrugge zelf een enorm leuk team is, met goed en sportief teamvoetbal, ons team waarschijnlijk niet meer staat te springen om nog eens naar Woubrugge af te reizen. Wellicht zou Alphia een statement moeten maken door niet mee te doen, maar die beslissingen laten we aan de leiding en wellicht ons jeugdbestuur.
Laten we hopen dat die oefenavond de scheidsrechters van Woubrugge ook worden aangestuurd om in vervolg sportieve beslissingen te nemen.

Voorlopig dus 0 punten en volgende week een zeer lastige wedstrijd tegen kampioen van de 2e klasse Alphense Boys.