...
67'

2e klasse 02

14 mei 2019 19:30

Op een doordeweekse dinsdagavond staat de wedstrijd tegen een stuk hoger op de ranglijst staande ROAC op het programma.
Na de mooie overwinning op Alphen dit weekend, zijn we benieuwd hoe we presteren tegen sterkere tegenstanders.
Al snel is duidelijk dat deze tegenstander fysiek sterk is, jongens zijn een kopje groter en ook in het spel gaat de tegenstander behoorlijk tekeer.
Alphia is echter niet geïmponeerd en gaat er lekker op los en zoekt de aanval.
Al in de 3e minuut krijgt Korhan een enorme dot van een kans maar zijn schot gaat helaas op de keeper. Een vrije trap op een lekkere positie genomen door Brett was hard maar leverde nog geen treffer op.
De Alphianen waren hard aan het werk en hadden het lastig tegen de fysieke tegenstanders, die soms ook nog eens vaak handen en voeten onreglementair gebruikten. Toch was Alphia de iets sterkere ploeg en had het meeste recht op een doelpunt.
Een mooie voorzet van Korhan op inkomende Finn leverde ook nog geen treffer op.
Die kwam er wel na een assist van opkomende (jawel, uitstekend!!) rechtsback Ritger waardoor Dylan hem binnen kon schieten, 1-0.
ROAC kreeg soms ook kansen. De grootste met een schot vanaf 4 meter werd door Luca met een weergaloze redding uit het doel gehouden, geweldig Luca!!
Helaas scoorde de tegenstander vlak voor rust de gelijkmaker en dat voelde toch niet helemaal terecht, gezien het iets betere Alphiaanse spel.
Maar dit goede gevoel van het prima spel van de Alphianen moest worden vastgehouden en meegenomen worden in de 2e helft.

De zon was inmiddels  in de 2e helft niet meer zichtbaar en langs de kant werd het kouder, maar door de spanning van de wedstrijd konden we ons daar overheen zetten.
Alphia speelde nog steeds prima, had het beste van het spel, maar moest soms alle zeilen bijzetten vanwege het harde spel van de tegenstander.
We waren 10 minuutjes verder toen Brett een mooi vrije trap de 16 inpompte. Deze werd achterwaarts door Dylan in de hoek gekopt, knap, 2-1.
Roac kreeg een paar minuten later ook een vrije trap, op 20 meter, maar die ging ver over.
Alphia bleef regelmatig kansen creëren, bijvoorbeeld via een voorzet van Tim waardoor Dylan een schotkans kreeg, zonder verder succes.
Ook Roac kreeg soms een kans, maar Luca bracht op een schot weer redding.
Het spel van de tegenstander werd harder en een gele kaart werd getrokken toen Tim doorbrak richting het doel van de tegenstander en werd neergelegd.
Met een man meer gaf Tim een pass op Dylan die schoot, maar de keeper redde maar de bal kwam voor de voeten van Korhan die een reuzenkans kreeg, maar helaas geen bevrijdende treffer en de spanning bleef.
Even later werd Finn neergehaald in het strafschop gebied na een solo; penalty Alphia die door Dylan knalhard werd gescoord, 3-1.
Jammer was dat Tim nog tegen een gele kaart aanliep, maar de tegenstander was niet meer bij machte, met name door het harde werken van Alphia, om een tegentreffer te maken.
De 3-1 eindstand was een prachtig resultaat, voor onze hardwerkende mannen. Met name ook een compliment aan de verdediging, natuurlijk keeper Luca die een paar mooie reddingen heeft gedaan, maar ook door Ritger en Yaro die hard hebben gewerkt en niet te vergeten de controle van Brett en Jamie.
Ook vermeldenswaardig zijn de inmiddels 49 (!!!) treffers van Dylan en daarmee bezet hij de 3e plaats op de topscoorders ranglijst die wordt aangevoerd door zeer jeugdige spelers, waarbij uitslagen van 10, 12 - 0 vaak voorkomen. Knap hoor, maar natuurlijk wel tot stand gekomen via het goede voorbereidende werk van bijvoorbeeld ons hardwerkende middenveld.

Al met al lijkt Alphia langzaamaan z'n draai gevonden te hebben in deze 2e klasse, wellicht net iets te laat om nog een rol te kunnen spelen in het linker rijtje.
We krijgen nog 2 lastige wedstrijden tegen hoogstaande tegenstanders, maar dat geeft wel een flinke uitdaging.
Komende zaterdag uit tegen nummer 2 Floreant.