... (schot)
69'

2e klasse 02

9 maart 2019 10:30

Na een uitstekende competitie ronde voor de winterstop kan JO15-1 z'n draai nog niet vinden in de hogere 2e klasse.
Er zijn ook veel blessures, dus ook vandaag moesten er een paar invallers aan te pas komen.
De wedstrijd vandaag uit tegen het laag geklasseerde WVC zou misschien wat vertrouwen kunnen brengen indien we een goed resultaat zouden kunnen neerzetten. Beide teams hebben nog geen punt gehaald, wvc speelde al een wedstrijd meer dan Alphia.

Het was een koude dag met veel stormachtige wind die dwars op het veld stond. Er was dus geen voor- of nadeel voor de teams in 1e of 2e helft. Alphia begon sterk aan de wedstrijd met al snel kansen, bijvoorbeeld Finn die in de 1e minuut z'n schot naast zag gaan.
Kort erna scoorde Dylan, maar het doelpunt werd tot verbazing van spelers en staf wegens buitenspel afgekeurd.
Even later kreeg Dylan een reuzenkans, maar hij volleerde voor open doel op 2 meter ruim over het doel. Ook knap :-)
Twan kogelde nog eens richting doel, maar aan de verkeerde kant van de palen.
In de 31 minuut was het eindelijk raak; na een mooie voorzet van Yaro kon Dylan de bal inkoppen en ging via het been van de tegenstander tegen de touwen: 0-1.
Een minuutje later kon Korhan de bal binnentikken: 0-2.
Alphia kreeg geen kans tegen en had de wedstrijd volledig onder controle, maar vergat regelmatig de score verder uit te bouwen.

De 2e helft begon weer met een Alphia dat zoekende was naar een verdere voorsprong, maar ook WVC kwam feller uit de kleedkamers.
Na een minuut of 6 werd een diepe bal van WVC slecht gecommuniceerd tussen verdediging en keeper, hetgeen resulteerde in een bal die voor de voeten van de tegenstander rolde. Met een intikkertje werd het 1-2.
Gek eigenlijk, deze stand, want waar Alphia tot nu toe eigenlijk niets te vrezen had, stond er ineens een gevaarlijke stand, waarbij je de tegenstander ineens vertrouwen kon geven.
En dat pakte WVC zeer goed op moet ik zeggen. Het team dat verzorgt voetbal speelde, gebruikte vaak z'n snelle rechtsbuiten en werd ineens gevaarlijk. De 2-2 viel toen ook nog en er leek pap in de benen van de Alpianen te komen en peper in de r**t van de tegenstander, want de wedstrijd was volledig gekanteld.
De 3-2 t/m 7-2 vielen, terwijl Alphia er weinig tegenover liet zien.
Is zoiets te geloven? Nee, dit valt niet te verklaren.
WVC heeft kennelijk taktisch iets heel goed gedaan in de 2e helft waardoor Alphia de draad kwijt was en de ene na de andere mentale tik kreeg.
Jammer, Alphia staat nu troosteloos helemaal alleen onderaan.
Laten we echter moed putten uit een goede 1e helft, waarbij Alphia heelft laten zien prima te kunnen voetballen.

Volgende week thuis tegen Hazerswoudse Boys, waar we dit jaar al eens tegen oefenden, met een leuke 4-4 als resultaat.
Kunnen we nu eindelijk van de hatelijke 0 punten afkomen en wat vertrouwen tanken?