69'
... (intikker)

2e klasse 02

30 maart 2019 8:30

Op de 1e lentedag, natuurlijk véél te vroeg om 08.30 uur, veld 2 op ons complex, ligt een leuke wedstrijd in het verschiet. In een oefenwedstrijd eerder dit seizoen toen Alphia nog 3e klasse speelde en Hazerswoudse Boys een klasse hoger, werd het in een gelijkopgaande strijd 4-4.
2 Aan elkaar gewaagde teams lijkt het, maar Alphia heeft op z'n zachts gezegd z'n draai nog niet te pakken sinds de winterstop, veel blessure leed, maar de drang om eens 3 punten te pakken was wél aanwezig bij spelers en coaches. Hazerswoudse Boys deed het iets beter, maar houdt ook niet over.

De wedstrijd startte op tijd en al gelijk was te zien dat op alle vlakken de teams aan elkaar gewaagd waren. Het golfde op en neer, veel leuke duels, maar echt goed voetbal werd er niet op de mat gelegd. Hoewel het beeld gelijkwaardig was, waren de kansjes díe er waren in de 1e helft alleen voor de tegenstander, maar Rosco stond goed in z'n doel en hield het netjes schoon.
Alphia zelf kreeg 0 kansen, ik denk dat de keeper van HW Boys net zo goed op de bank had kunnen blijven.
Een duidelijk voorbeeld dat dit tijdstip ongeschikt is voor deze leeftijdsklasse, niemand was wakker.

Met de bril stand naar de thee dan maar en hopen op wat meer vuurwerk in de 2e helft.....

....En dat vuurwerk kwam er, kennelijk was iedereen wakker geschud.
Er werd ineens 'gehandeld'. Aan de kant wisten we niet wat die term precies inhield, maar uit dat 'handelen' kwamen wél doelpunten.
Direct nam Alphia het initiatief met Korhan vanaf rechts die de bal voorgaf op Dylan, die de 1-0 in de 1e minuut van de 2e helft scoorde.
Een minuut later was het precies hetzelfde, behalve dan dat Melle de voorzet gaf en Dylan had er al weer 2 op z'n naam staan.
Wát een verschil tussen 1e en 2e helft....
Een paar minuten later was het HWB die de 2-1 binnenschoot, dus bleef het spannend.
Weer even later kon Dylan de 3e binnentikken, na geklungel in de verdediging van HWB: 3-1.
Achterin was het bij Alphia ook regelmatig oppassen, maar onze Yaro toonde kopkracht door de bal van de lijn weg te werken.
Vooral Tim was erg strijdlustig en had aan z'n tegenstander een mooie strijdpartner.
Vervolgens een beauty van een steekpass van Finn op Dylan, maar daaruit viel nog net de 4-1 niet.
Even later was het Jelle die kans zag te schieten net buiten de 16, maar het schot ging net naast.

En Finn was vandaag de man van de assists, want even later stuurde hij Korhan weg, die met een soort mooie lob/schot de keeper passeerde en de 4-1 stond op het scorebord.
HWB bleef soms gevaarlijk en schoot nog eens op de kruising, geluk voor Alphia.
Weer even later een corner genomen door Finn werd erin gekopt door Dylan, die met z'n 4e (!!) de 5-1 scoorde.
Was de westrijd gespeeld? Ja en nee.
Het vreemde was dat Alphia voorsprongen niet vast kan houden door een wedstrijd op slot te gooien. Op zich was taktisch een goede beslissing van de coaches om Brett meer naar voren te schuiven in de 2e helft, daar kwam meer gevaar uit, maar op het moment dat er dan een (ruime) voorsprong staat, terwijl je de wedstrijd totaal niet in handen hebt, het bleef op en neer golven met gelijkwaardige teams, moet het team eigenlijk de wedstrijd uitspelen en dus je mannetjes weer terughalen.
Dat gebeurde niet en HWB zag kans om de 5-2 en 5-3 te maken. Gelukkig was er niet genoeg tijd meer, dus behaalde Alphia in de 2e helft de winst en 3 punten.
Verdiend? De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd, maar Alphia was efficienter, met name natuurlijk onze spits Dylan was weer op dreef.
In ieder geval mag gezegd worden, dat Alphia met name in de 2e helft heeft laten zien te kunnen vechten en positief te kunnen voetballen.
Laten we hopen dat we deze positiviteit kunnen meenemen naar volgende wedstrijden, want hoewel een zeer sterke poule, moet Alphia toch echt vaker punten kunnen pakken.

Laten we het 'handelen' als handelsmerk voor JO15-1 nemen, wellicht is dit ons geheime wapen :-)