68'
... (schot)

2e klasse 02

11 mei 2019 8:30

Het is alweer lang geleden dat de laatste wedstrijd werd gespeeld, velen zijn er een weekje of weekendje lekker tussenuit geweest, maar nu is het weer tijd om een lekker potje voetbal te spelen, thuis om 08.30 met een lekker zonnetje tegen onze buren Alphen.
De ploegen staan gelijk op de ranglijst en de winnaar zou een stap kunnen maken richting de middenmoot van de 2e klasse.
De vorige keer, vóór de winterstop', speelden de teams al tegen elkaar, een klasse lager, en toen ging het om de koppositie. Alphia won toen sprankelend met grote cijfers, maar alle doelpunten vielen toen uit hetzelfde riedeltje, met voormalig zeer rappe JO15-1 speler Romano, die met z'n snelheid alle assists op z'n naam kon schrijven.
Alphia heeft voetballend gezien flinke stappen gezet en we waren nieuwsgierig om te zien hoe beide ploegen ervoor staan.

Het spel begon wat aftastend, maar na een minuut of 10 nam Alphia steeds meer initiatief. Het was leuk om te zien dat er goed gecombineerd werd en er geconcentreerd werd gezocht naar openingen.
In de 14 minuut kwam de 1e kans met een schot van Finn dat werd gestopt door de keeper, maar in 2e instantie door Dylan binnengeschoten kon worden: 1-0.
Alphia kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en gaf niets weg en werd steeds gevaarlijker en dat leverde in de 23e minuut de 2-0 voorsprong op via een mooi schot van Tim.
Daarna kwam er een soort van kansenregen voor Alphia, eerst met een snoeihard schot van Brett, en daarna met een kopbal van Jelle die er nog net door de keeper uitgetikt kon worden.
Voorts was het Jamie die de keeper onder vuur nam, maar de score werd nog niet opgeschroefd.
Daarna gaf Brett een mooie lange bal op Korhan, die vervolgens nét de keeper niet kon passeren.
Zonder ook maar 1 kans tegen te hebben gekregen gingen de ploegen met 2-0 de rust in.

De 2e helft begon en met zo'n score is het altijd oppassen dat er geen Ajax Spurs scenario...ai, daar gaan we het niet meer over hebben...
De tegenstander ging wat aanvallender voetballen, namen wat meer risico en dat geeft beide ploegen wat meer mogelijkheden.
Het was belangrijk te weten hoe Alphia met deze strategie omging, maar de ploeg deed dit goed, bleef voetballen, de vrije man zoeken, opbouwen en soms de lange bal indien mogelijk.
Vooral Tim, die vandaag goed in vorm was, werd vaak gezocht en hij kon met z'n snelheid vaak voor gevaar zorgen.
Al snel werd door Dylan de 3-0 gescoord na een mooie pass van Tim.
Vervolgens kwamen nog wat kansen voor Alphia via oa een snelle actie van Tim en een kopbal nét over door Brett uit een corner.
Pas in de 7e minuut van de 2e helft kreeg Alphen z'n 1e kans, maar de bal ging naast.
Een paar minuten later was het wel raak voor Alphen en de 3-1 stond op het bord.
Alphia maakte zich niet al te druk, was heer en meester, maar het was natuurlijk wel zaak om niet een aansluitingstreffer om de oren te krijgen. Daar leek echter in de verste verte geen kans voor te zijn, Alphia was meer op zoek naar een grotere voorsprong via oa een schot van Dylan. Daarna werd Tim weggestuurd de diepte in en hij werd in het strafschopgebied neergehaald: penalty en die werd door Dylan mooi in de hoek geschoten, 4-1.
Daarna kreeg Alphen een kans, maar Rosco verdedigde z'n doel goed.
Voorts was het weer Alphia en opnieuw werd Tim, deze keer door Jelle, de diepte ingestuurd en die kon met een mooie sprint de 5-1 binnenschieten.
De 6-1 werd binnengetikt door Finn waarbij Dylan de assist op z'n naam kon schrijven.
Vervolgens kwam het showelement erbij kijken en via een prachtig hakkie van Tim dacht Jelle de bal de bovenhoek in te kunnen jassen, maar het schot ging net over.
Vlak voor tijd kon Alphen een doelpuntje erbij schrijven en de eindstand 6-2 stond op de borden, een mooie overwinning van het leuk spelende Alphia JO15-1.

Aanstaande dinsdagavond alweer een thuiswedstrijd, deze keer tegen het bovenin meedraaiende ROAC.

Komt allen kijken naar het leuke aanvallende spel van JO15-1, thuis om 19.30 uur en wie weet kan het team verrassen!!