51'
... (kopbal)

2e klasse 02

6 april 2019 8:30

Na een fijne overwinning vorige week moet Alphia deze keer tegen Meerburg, dat bovenin meerdraait in deze pittige poule.
Thuis, 08.30, veld twee, druilerig weer, dat waren de omstandgheden waarmee begonnen werd. Aftrap, tel tot 5.....en oei, redding Rosco, maar daar was toch bijna de 0-1. Pfff...wakker worden.
Meerburg was in de beginfase een paar keer gevaarlijk, maar ook Alphia kwam goed in z'n spel en in de 9e minuut werd een mooie actie opgezet door Korhan die een pass gaf op Dylan die hem op zjin beurt panklaar legde voor Tim: uithalen en 1-0 Alphia!! Mooi schot Tim!!

Vervolgens kwamen kansen over en weer, was het een gelijkopgaande strijd, stond Rosco goed in z'n doel. Dylan kreeg een grote 1-op-1 met de keeper kans, maar de 2-0 lukte net niet. Ook Tim kreeg nog een grote kans.
Vlak voor rust kreeg Dylan de bal voor de voeten en haalde uit: 2-0 en daarmee konden de teams naar de warme thee.

De 2e helft, altijd lastig als Alphia op voorsprong staat, werd vandaag goed opgepakt. De gretigheid bleef in de ploeg en Alphia liet Meergburg gewoonweg niet voetballen, de druk bleef erop. De meeste kansen waren ook voor Alphia, sterker nog, Meerburg kreeg niet echt kansen, fysiek was Alphia de baas. Toch viel net na een wissel aan Alphia zijde, de 2-1 uit een corner, slik, dat was jammer, want er stonden nog genoeg minuten op de klok voor Meerburg om nog iets aan de achterstand te doen.
Alphia dacht daar echter anders over en was niet van plan om achteruit te leunen, bracht Gijs na een lange afwezigheid (blessure) weer in de ploeg en werd met doorgeschoven Brett nóg aanvallender.
In dit stadium zou Alphia het toch echt niet meer hoeven weg te geven, maar 1 minuut voor tijd brak een speler van Meerburg aan de zijkant door, maar die werd met een nuttige overtreding neergehaald buiten de 16. Toch nog even gevaarlijk zo'n vrije trap, maar gelukkig bleef de verdiende voorsprong op de borden staan.
2-1 Einduitslag en met 2 winsten achter elkaar hopen we dat Alphia nu weer echt terug is van weggeweest en weer richting de middenmoot kan kijken, iets waar de ploeg best thuis kan horen in deze wel zware poule.
Deze keer ook een goede 2e helft, eigenlijk een prima wedstrijd met veel strijd!
Goed gedaan JO15-1, dat smaakt naar meer.....