... (schot)
74'

2e klasse 02

13 april 2019 13:15

Na 2 goede overwinningen is het de vraag of onze JO15-1 de stap naar de middenmoot kan maken.
Dan moeten er vandaag uit tegen SJZ punten gepakt worden, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Deze tegenstander heeft namelijk 2 keer zoveel punten en het doelsaldo is ook 2 keer zoveel.

Alphia start voortvarend in het zonnige Zoeterwoude, waar wel een koude en vervelende wind blaast.
Al snel zoekt Alphia de aanval en de 1e kans is een schot van Melle die niet helemaal lekker geraakt wordt.
In de 7e minuut was een enorme reuzenkans en veel pech toen Dylan uit een corner een bal het doel in jaste, maar deze dreun raakte helaas de onderkant van de lat en vloog er weer uit. Lijntechnologie was misschien zelfs wel nodig geweest, hadden sommige de mening.
Daarna kreeg Noa een dot van een kans maar schoot hard maar rakelings over.
En onze tegenstander? Die kon nog niet goed z'n draai vinden, tot er ineens een kansje kwam met een zacht lobje over de keeper, die er door Jamie uit kon worden gehaald.
Vervolgens kreeg Noa opnieuw een schotkans, en deze ging nog dichter bij de lat, nét over, misschien werd de lat net aan meegenomen.
Wat een pech tot nu toe voor Alphia.
In de 25e minuut kwam SJZ eens door, maar zonder dat er gevaar was, zag een SJZ speler kans eens lekker met de wind mee van grote afstand uit te halen en die bal vloog onzichtbaar voor Rosco laag de verre hoek in, 1-0, hm....jammer.
Verder werden er leuke duels gespeeld, SJZ was fysiek iets sterker, met grote spelers, maar Alphia had toch echt met voorsprong de rust in moeten gaan.
Helaas, 1-0 naar de thee, na ruim  40 minuten voetbal.
.
2e Helft moest het dan maar gebeuren, met de wind licht in de rug en weer terug in de 'oude' opstelling met Gijs achterin waardoor Brett kon opschuiven.
Helaas pakte dit niet heel goed uit of SJZ had een tandje erbij gedaan, want over het algemeen, hoewel het een leuke gelijkwaardige wedstrijd was, werden in de 2e helft de betere passjes door SJZ gespeeld.
Toch kreeg Alphia ook zeker kansen waarbij Dylan bijna raak kopte en de 2e kans kon Nando er ook net niet inschieten, allemaal vlak voor het doel van SJZ.
Direct in de counter, kwam SJZ er snel uit en hoewel er links en rechts hands werd geconstateerd vloog de 2-0 in de touwen.
Het leek erg lastig te worden om dit goed te maken, maar daar dacht Dylan anders over, toen hij de vrije trap van Brett aan zag komen en hem binnenschoot: 2-1 en meer dan genoeg tijd om aan de gelijkmaker te werken.
Even later kreeg SJZ een kans met een steekpass op de spits, maar Rosco kwam goed uit z'n doel maar kreeg de bal niet klem, maar gelukkig zag de spits van SJZ dit niet, anders had hij hem er zo in kunnen tikken.

Op mijn klok was het inmiddels al lang tijd, er waren bijna geen blessure behandelingen dus was die scheids misschien in de war?
Tja, in minuut 74 werd er nog gescoord, 3-1 en het was definitief over voor Alphia.
Achteraf heb ik nog even aan de scheids gevraagd waarom er zo lang werd gespeeld, maar hij dacht de B te fluiten.
Dus nu vraag ik me af, hebben we misschien tegen SJZ JO17-1 gespeeld??

Alles bij elkaar een leuke wedstrijd, veel leuke  duels, er is hard gestreden, maar SJZ was net iets beter,/verder. Zij speelden de 1e seizoenshelft ook al 2e klasse en wij moeten daar nog steeds wat aan wennen.