... (schot)
62'

2e klasse 02

18 mei 2019 11:45

Een heerlijke dag, lekker tijdstip, goede vorm van onze JO15-1, iedereen had zin in de uitwedstrijd tegen Floreant, dat nog een kans heeft om kampioen te worden, maar dan moeten ze het restant winnen en ook nog eens met hele grote uitslagen.

Alphia begon de wedstrijd voortvarend met in de 1e minuut direct een flinke schotkans van Korhan.
Maar daarna was het Floreant dat de wedstrijd dicteerde. Alphia was het goede opbouwende combinatiespel van de afgelopen weken kennelijk vergeten en ik heb alleen maar lange ballen gezien, die ook nog eens niet aankwamen.
Floreant had een paar razendsnelle spelers en we zagen al snel dat we alle zeilen moesten bijzetten tegen deze op een hoge uitslag gebrande tegenstander.
In de 11e minuut schoot Floreant op doel en in de rebound werd de bal nog eens geraakt en viel de 1-0 via de binnenkant van de paal binnen.
Een paar minuten later was er eigenlijk niets aan de hand maar werd door onze verdediging een lichte overtreding gemaakt nét aan in het strafschopgebied en daar gaf de verder sportief fluitende scheids een penalty voor: 2-0.
Het spelbeeld bleef hetzelfde de rest van de 1e helft, en dat leverde nóg een treffer op voor Floreant, 3-0 waarmee we de rust ingingen.

De 2e helft gaf min of meer hetzelfde beeld, ballen die niet aankwamen bij onze spitsen, terwijl Floreant vrij eenvoudig door onze verdediging heen walste.
Toch was in de 2e helft ook weer de 1e kans voor ons, via Korhan, maar een doelpunt was ons niet gegund.
En daar was dan wel een intikker voor Floreant, 4-0, de frustratie liep op.
Brett hield de bal bij een vrije trap voor Floreant iets te lang vast en dat leverde een gele kaart op, jammer dat de scheids dit deed, net als een penalty die hij ons niet gaf.
Met een man minder werd het natuurlijk nog erger en liep de score hard op naar 8-0.
Alphia kreeg zelf weinig mogelijkheden tegen deze sterke tegenstander, behalve dan Finn, die met een mooie solo net niet het doel trof.

Vandaag hadden we te maken met een sterke tegenstander en als je dan wil presteren moet ook alles goedlopen en meezitten en moet de inzet 200% zijn. Helaas konden we vandaag niet die draai vinden en moeten we dit maar snel vergeten en aan de volgende wedstrijd tegen Voorschoten denken.
Hopelijk kunnen we de competitie dan afsluiten met een goede wedstrijd.