79'

3e klasse 1

21 september 2019 12:30

Peter van Alphen

Vandaag stond op een lekkere zonnige zaterdagmiddag de 1e competitie wedstrijd op het programma, thuis tegen Woerden.
Deze tegenstander had al z’n bekerwedstrijden ruim gewonnen en de prestaties in de beker van onze JO-16 1 waren qua resultaat wat tegenvallend, hoewel afgelopen dinsdag nog met 8-0 werd gewonnen en daarmee de enige punten in de beker werden behaald.
Zonder dus verder veel van elkaar te weten was Woerden op papier favoriet.

De wedstrijd gaf echter een heel ander beeld. Alphia was zeer gedreven en tikte er lustig op los.
Behalve dan helemaal in het begin, in de 2e minuut, toen werkelijk een kadootje werd gegeven aan de tegenstander, die eenvoudig de 0-1 kon binnentikken. Wát een stomme fout en domper!

Daarna pikte Alphia het uitstekend op en liet de tegenstander totaal niet voetballen.
Kans op kans voor Alphia. Helaas ook veel open kans missers, anders had de score enorm hoog kunnen uitpakken.

De 1-1 en 2-1 werden identiek gemaakt: op links een snelle sprint van uitblinker Tim, die prachtig voor gaf op spits Dylan, die heerlijk binnentikte.
Overigens ging die 2-1 vooraf door een mooie actie en pas van Wesley.

Deed Woerden iets terug? Eigenlijk niet, maar zowel kregen ze een een keer een vrije trap op 35 meter en daar moest Rosco alle zeilen bijzetten en tikte de bal er goed uit, hoewel via bovenkant lat. Het zou toch zomaar onverdiend 2-2 kunnen zijn.
Daarna ging Alphia weer ijzersterk door, hoewel het aantal missers door onze voorwaardsen enorm groot was.
Tim scoorde na een mooie Solo de 3-1 en ik dacht bij Tim nou al aan de titel King of the Match.
De keeper van Woerden, die zonder te springen bij de lat kon, werd vervolgens regelmatig getest met harde schoten tussen de palen, maar ook hij kwam voor man of the match in aanmerking.
Alphia kreeg vervolgens een penalty, mij was onduidelijk waarom, maar goed, Dylan dacht met deze voorsprong eens knoerthard uit te halen en de bal ging er onderkant lat in, 4-1.
De 1e helft werd helaas afgesloten zoals het ook begon, namelijk met een grote blunder in de verdediging, kado en 4-2.
Toch knap: Alphia 25 kansen, 4 doelpunten, Woerden 0 kansen, 2 doelpunten.

Op naar de 2e helft en zorgen dat er niet opnieuw per ongeluk iets wordt weggegeven, waardoor de tegenstander wellicht hoop krijgt.

Maar nee, Alphia kwam scherp uit de rust, hoewel Woerden het in de 2e helft iets meer probeerde als vóór de rust.
In het begin was het nog even op en neer, maar al snel had Alphia weer orde op zaken en de 5-2 werd gescoord door....jawel...opnieuw Tim.
Die titel heeft hij wat mij betreft nu zeker te pakken.
Alphia kreeg voor het eerst een nieuwe speler in het veld, Rico, als linksbuiten.
In de loop van de 2e helft moest Alphia nog een beroep doen op oud team genoot Matthijs, die dus een kwartiertje mee kon doen.
De wedstrijd werd netjes uitgespeeld, Alphia kreeg nog een kadootje in de vorm van een eigen doelpunt en verder was het vooral veel vuren op het doel van de tegenstander.

Tim, die al een publiekswissel had gehad, mocht 2 minuten voor tijd tóch nog even het veld in voor moegestreden Dylan en ja hoor, Het laatste doelpunt werd ook door hem gemaakt, na een actie van Mathijs, die niet zelfzuchtig was en keurig de beter vrijstaande Tim bediende.
7-2 eindstand, tegen een vooraf sterk geachte tegenstander is een prima resultaat.
Belangrijker nog is dat de spirit steeds meer in het team komt, nu nog de foutjes eruit en het team kan misschien wel meedoen voor de bovenste plekken.