78'

3e klasse 1

5 oktober 2019 11:10

Peter van Alphen

Voor onze JO16-1 vandaag de 2e competitiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Onbekende tegenstander, 1 punt uit 1 wedstrijd, maar de jongens uit Rijnsburg waren allen gemiddeld een kop groter.
We hadden aardig wat uitvallers, oa spits en topscorer Dylan was er niet bij, maar gelukkig ook een paar vervangers.

Na de aftrap vlogen de Rijnsburgers al snel richting ons doel en na 2 minuten had een lange spits zijn hoofd al tegen de bal kunnen drukken en de 0-1 achterstand was een feit.
Hm, snel wakker worden en ja, dat lukte ook, Alphia was kennelijk echt niet bij de les in het begin want al snel werd duidelijk dat de Alphianen voetballend heer en meester waren.
Al snel kwamen de kansen via bijvoorbeeld Wesley die in scoringspositie helaas de bal over knalde. Ook Noa schoot over, maar daarna was het wel raak door een schot van Korhan, uit een kluts: 1-1.

Daarna was het heerlijk doorjagen op doelpunten, terwijl de verdediging de zaak goed gesloten hield en het middenveld de baas was. Kansen van Finn na een rebound en daarna nog een prachtig schot van Finn, maar de lat zat in de weg.
Heel veel hadden we niet te duchten van de tegenstander, op een klein kopkansje na. De lengte van de tegenstander was het enige gevaar.

Toch stond het maar lange tijd 1-1 en was het wachten op een doelpunt voor Alphia.
Kans na kans wed verprutst, of hadden we gewoon pech. Toen de tegenstander een gele kaart kreeg en dus 10 minuten met 10 man kwam te staan, werd het net iets makkelijker. Toch bleven we pech houden, met oa een kans voor Finn en Tim met een schot op de paal.
Daarna werd het zijnet nog een keer geraakt aan de verkeerde kant.
In de 32e minuut was eindelijk de verdiende voorsprong, via een pass van Korhan op Tim die hem prima binnentikte.
Daarna volgden nog flink wat kansen, maar eindelijk werd de 3-1 gemaakt door Finn die door Wesley was weggestuurd richting doel.
Daarna volgde nóg een doelpunt maar de grensrechter zag kennelijk buitenspel.

De 3-1 ruststand was wat minnetjes gezien het aantal kansen, maar wellicht had Alphia de tegenstander al flink moe gespeeld.

De 2e helft begon hetzelfde, al snel viel de 3-2, maar je kon er nog niet zenuwachtig van worden.
Een mooie solo van centrale verdediger Twan werd door de tegenstander een halt toegeroepen binnen de 16 meter en Yaro mocht vanaf 11 meter aanleggen en trof mooi het net: 4-2.
Daarna waren de krachten van de Rijnsburgers wel op en vielen de verdiende doelpunten wel.
De 5-2 door Noa, 6-2 door Mitchel, 7-2 door Tim en Yaro scoorde opnieuw met een penalty de 8-2.
Tussendoor nog vele andere kansen.
Melle mocht het laatste doelpunt voor z’n rekening nemen, nadat diverse malen op het doel werd gevuurd en er een scrimmage ontstond.
9-2 Is natuurlijk een mooie uitslag, maar 15-2 was ook niet onterecht geweest vandaag.
Complimenten aan de verdedigers Twan, Ritger, Yaro en Jaimy, die keurig verdedigden en vandaag ook goed doorschoven, omdat Alphia gewoon die ruimte kon pakken.

De volle 6 punten na 2 wedstrijden brengt Alphia bovenaan qua doelsaldo.