Groep 2 16

14 september 2019 11:45

Scheidsrechter

Brett van Oostrum

Vandaag voor het team de 2e (beker)wedstrijd van het seizoen, op een zonnige zaterdag tegen de overburen, Alphense Boys.
Vorige week kon ik er niet bijzijn, maar zoals ik het begrepen heb was het een terechte nederlaag tegen een 1e klasse team.
Alphense Boys, uitkomende in de 2e klasse competitie, had al van dit 1e klasse team gewonnen en daarnaast nóg een dikke overwinning behaald, dus ging als enorme favoriet de wedstrijd in.
Er speelden oud divisie spelers bij Alphense Boys mee, hun nummer 4 was erg sterk en daarnaast vele oude bekende gezichten.
Alphia was qua team wat gereduceerd, van de 15 spelers, waren er al 2 afgehaakt en met de blessure van Jelle die er niet bij kon zijn, was het nodig om Twan een klein deel van de wedstrijd als invaller erbij te nemen. 2 Wissels dus.

Verder is te vermelden dat na het vertrek van Gijs en Brett uit het team, we 2 nieuwe spelers van AVV Alphen erbij hebben gekregen, Twan (verdediger) en Wesley, middenvelder.

De gemotiveerde leiding van het team, trainer/coaches Marvin en Steven en teamleider Olaf hadden Alphia al lekker vroeg in training gezet, hoewel vorige week echt de allereerste wedstrijd was.

Leuk te vermelden dat Brett die ons team dus verlaten had, vandaag de uitstekend fluitende scheids was.

Dan de wedstrijd: zoals gezeg, was Alphia zwaar underdog, maar dat was in het veld in de 1e helft totaal niet te zien. De Alphianen knalden er goed in, en hoewel het 1e kansje voor de tegenstander was, kwamen er enorm veel 100% kansen voor Alphia, die er echt wel in hadden gemogen.

Het begon bijvoorbeeld met een reuzekans voor Dylan na een kwartiertje voetbal, toen hij de 1-0 op de slof had, 1 op 1 voor de keeper, maar het doel bleek te klein.
Dylan maakte dit meer dan goed door daarna de vrije trap erin te trappen en de terechte 1-0 voorsprong stond op het bord.
Daarna kwamen weer heel goede kansen voor oa Dylan en Tim, met poeiers op het doel, maar de keeper was een beer van een vent en hield het verder nog even schoon.
Voorts kreeg Alphense Boys een kans met een mooi schot, maar Rosco leek die bal er prachtig uit te tikken.....maar toch niet...hij ging toch in het uiterste hoekje in de kruising erin: 1-1, jammer.

Het spel golfde regelmatig heen en weer, maar zoals gezegd, de beste kansen waren voor Alphia, hoewel Rosco ook soms aan de bak moest.
Helaas moest Tim geblesseerd afhaken, de rest van de wedstijd, dus de spoeling was erg dun.
Toen invaller Twan in de loop van de 1e helft erin kwam gaf hij al snel een mooie voorzet op maat voor Dylan, die de 2-1 voorsprong er prachtig intikte.
Daarna leek Alphia helemaal los en de 3-1 zat er op bijna identieke wijze in, maar de grens zag buitenspel (?) en de scheids moest volgen want kon het zelf niet goed zien. Erg zuur, zo'n mooi doelpunt.
Helaas viel wel de 2-2 uit een afstandschot, waarbij Rosco, die tegen de zon inkeek, waarschijnlijk geen goed zicht had op de bal, want voor het publiek zag hij er houdbaar uit. Lastig zonnetje hoor!
Met deze voor ons teleurstellende gelijke stand gingen we de rust in.

Het was in ieder geval wel een leuke wedstijd, maar bleef dat ook de 2e helft?
Nou, nee, we kwamen absoluut niet goed uit de rust en binnen de minuut lag de 2-3 er al in, gevolgd door de 2-4 een paar minuutjes later.
Alphense Boys werd duidelijk sterker, of Alphia zwakker?
Ik heb begrepen dat vorige week met het verlies met grote cijfers, ook pas in de 2e helft het onderspit gedolven moest worden.
Hebben we nog conditie gebrek?
Alphense Boys heersde in de 2e helft en Alphia moest buigen, hoewel we echt nog flink wat bijzonder grote kansen kregen, bijvoorbeeld Korhan, die na een voorzet op 3 meter voor het doel de bal voor het binnenschieten had, maar hij ging over.
Ook Dylan stond een paar keer alleen voor de keeper, maar het zat ook niet mee.
Toen vielen ook nog de 2-5 en 2-6 en het was over en uit.

Alles bij elkaar verdiende Alphia het om met rust een doelpuntje of 2 a 3 voor te staan, maar in de 2e helft was Alphense Boys de sterkere partij.
Alles bij elkaar hebben we een leuke derby gezien, waarbij helaas de uitslag de groot in het voordeel van Alphense Boys uitpakte, dus het bekeravontuur is definitief over voor Alphia.
Dinsdag is de laatste bekerpoule wedstrijd, tegen ASW, dat alleen nog maar met hele grote cijfers heeft verloren.