... (schot)
76'

3e klasse 1

9 november 2019 13:30

Vandaag staat voor onze JO16-1 een heel belangrijke topper op het programma. Tegenstander Nicolaas Boys heeft 15 uit 5, dus nog geen puntverlies, terwijl Alphia al een keer had verloren. Nieuwveen was de locatie.
Zelfs de coach van het eveneens zonder puntverlies bovenaanstaande Sportlust kwam vandaag kijken, kennelijk waren de belangen groot.

Na het fluitsignaal bleek dat de ploegen aardig tegen elkaar waren opgewassen. In beginsel golfde het spel wat op en neer en heen en weer, zonder grote kansen. De 1e echt heel grote kans was voor Alphia, toen Dylan 1 op 1 op de keeper kwam, maar de bal niet langs de keeper kreeg. Daarna kreeg Finn nog een flinke kans. Alphia trok langzaam het spel naar zich toe, maar ook de tegenstander kwam er soms gevaarlijk uit met eerst een vrije trap, randje 16 en daarna nog een counter mogelijkheid.
Vervolgens was er nog een goede kans voor Korhan na een voorzet van Tim, maar de keeper van Nicolaas Boys hield zijn doel schoon.
Ongeveer halverwege de 1e helft kwam helaas de tegenstander op voorsprong door een schot na een afvallende bal na een corner.
Dat was best zuur, want Alphia kwam steeds beter in z'n spel en de grootste kansen waren voor de uitploeg.
Toen Tim op doel schoot ging voor alle Alphia fans de bal toch echt over de doellijn. Helaas moest de grens van de tegenstander van ver komen en kon dit kennelijk niet zien en de scheids kennelijk ook niet, geen doelpunt dus.
In de loop van de 1e helft had Jelle een mooie actie vanaf links en wist Korhan te bereiken die op doel kon vuren, maar ook nu helaas geen doelpunt.

Teleurstellend gingen we met 1-0 achterstand de rust in, nog nadenkend over de gemiste kansen en de bal over de lijn.

De 2e helft brandde Alphia opnieuw los en zette de tegenstander behoorlijk vast op eigen helft. Al snel kwamen er kansen via een schot door Wesley en één van Twan.
Het leek erop dat het even wachten was op de gelijkmaker, maar op zich speelde Nicolaas Boys foutloos, dus we moesten er wel voor knokken.
Dat foutloos spelen kon niet gezegd worden van de Alphianen. Eerst een totaal verkeerd wegwerken van de bal (zonder gevaar) door de keeper, waardoor een spits van de tegenstander eenvoudig kon binnentikken; een echt kadootje, 2-0.
Het zou nog een hele kluif worden omdat scoren tegen deze tegenstander niet zo eenvoudig bleek.
Maar toch werd al snel de aansluitende treffer gemaakt door Twan, met nog veel tijd op de klokken.
Twan raakte echter flink geblesseerd moest na een behandeling op het veld uiteindelijk het veld afgedragen worden. Er werd op mijn klok ruim 4 minuten blessureleed geleden, dus hopelijk zou de scheids dit er wel weer bijtellen aan het einde.
Alphia drukte verder door op zoek naar de gelijkmaker met veel schoten en kansen via oa Wesley. Daartegenover stond soms een kansje van de tegenstander met een schot.
Helaas werd er opnieuw een grote fout gemaakt door onze verdediging met een totaal verkeerde terugspeelbal en Nicolaas Boys maakt opnieuw dankbaar gebruik van dit kado, terwijl de goedheiligman nog niet in het land is: 3-1 met nog maar weinig tijd op de klok.
1 Minuut later knalde Brett na een mooie voorzet van Tim de bal in het doel en het werd weer spannend met een 3-2 stand.
De scheids had echter maar 1 minuutje blessuretijd in gedachte dus helaas bleef het bij een verlies voor onze hardstrijdende Alphianen.
Jammer, we moeten de strijd om de 1e plek nu definitief achter ons laten en trachten de 3e plaats te behouden tot aan de winterstop.

Toch kunnen we vaststellen, dat Alphia heeft laten zien dat het tegen de sterkste ploegen uit deze poule niet hoeft te verliezen, maar het heeft gewoonweg niet meegezeten en gebeurde toch.
Nicolaas Boys heeft foutloos gespeeld en dan verdien je ook de overwinning lijkt me, ondanks het aanvallende spel van Alphia.
Samen met Sportlust mogen ze bepalen wie de najaarskampioen wordt, jammer dat Alphia die strijd niet meer kan aangaan.

Volgende week thuis tegen Kickers is geen eenvoudige opgave. Kan Aphia de teleurstellingen wegwerken?