3e klasse 1

26 oktober 2019 10:00

Scheidsrechter

Martijn Matze

Een topper op het programma voor onze JO-16, dat lang geen competitie wedstrijd meer gespeeld heeft. Nr 1 Sportlust is onze tegenstander zonder puntverlies terwijl Alphia met een wedstrijd minder ook nog geen punten heeft gemorst.
Er zijn in de competitieloze weken wel enkele nuttige oefenwedstrijden gespeeld, dus het wedstrijdritme zou nog aanwezig moeten zijn.

Hoofdveld 1 is de plek waar het spektakelstuk zich afspeelt, op een mooie najaarsdag.
Alphia nam na de aftrap snel het initiatief en de eerste kans was al snel voor de thuisploeg. Maar ook Sportlust had er zin in en testte al snel onze keeper Rosco, die flink moest strekken om de bal nog voor de lijn te houden.
Het was best een rommelig geheel, hoewel Alphia in beginsel veel duels won en daardoor nét iets vaker gevaarlijker kon worden, maar het was opletten geblazen voor de gevaarlijk snelle voorwaartsen van Sportlust.
Na 10 minuten kwam Alphia op 1-0 voorsprong via een mooie voorzet van Finn, waarbij Korhan hem mooi kon binnenschieten.
Even later werd er na een corner de bal met de hand geraakt in de 16 van Sportlust: penalty Alphia, die Dylan hard en zuiver binnenschoot: 2-0, bam!!

Een paar minuten later kreeg een speler van de tegenstander een gele kaart na duwen.
De man meer situatie gaf Alphia niet direct voordeel, sterker nog, het was Sportlust dat op zoek was naar aansluiting.
De schoten waren echter nooit zuiver genoeg.
Voorts was het Tim die werd neergelegd in de 16, maar de verder strak fluitende scheids zag hier gek genoeg geen strafschop in.
In de 35e minuut was het een Alphiaan die met de hand de bal raakte in eigen strafschopgebied en daar was de penalty voor Sportlust en Rosco was kansloos, 2-1.
Sportlust ging door, maar Rosco had een goede redding om de voorsprong te behouden.

5 Minuten voor rust was er (voor het publiek) uit het niets ineens een heftige vechtpartij tussen 2 spelers. Er werd stevig op mekaar ingehakt en al rollebollend kwamen ook enkele coaches/leiders het veld op gerend die dachten dat een vechtpartijtje op de zaterdag wel eens lekker was.
Helaas verkeerd voorbeeld voor de jeugd.
De scheids staakte direct de wedstrijd en besliste om de 2 spelers rood te geven en na een kwartier verder te gaan met de wedstrijd.
Een schuldige bij de leiders kon niet gevonden worden, zodat daar geen straf werd uitgedeeld.

Na een kwartier dus verder, de laatste 5 minuten 1e helft en meteen door naar de 2e helft.
10x10 dus en wij misten onze veelscorende spits.
Het werd ineens een heel andere wedstrijd.

Sportlust ging duidelijk veel beter met de grote ruimtes om en een paar spelers aan onze kant snakten naar zuurstof.
Het ging helemaal mis in korte tijd: Van 2-1 voor naar 2-5 achter, pffff...
Tussendoor, bij 2-2 had Tim nog wel een 100% niet te missen kans op z’n slof, maar toch raakte hij de lat en dus geen doelpunt, wat enorm jammer.

Daarna pas pakte Alphia de draad weer op en zette de tegenstander weer vast.
De 3-5 en 4-5 werden gescoord door Tim en een eigen doelpunt, maar er was net iets te weinig tijd om de gelijkmaker te scoren.

Eerste verlies dus voor Alphia en voorlopig even de titel aspiraties weg.
Maar natuurlijk veel erger is de vechtpartij van vandaag, dat mag natuurlijk nooit gebeuren.
Daarnaast moeten de coaches de boel dan juist sussen en niet nog verder oplaaien door agressief het veld op te rennen.
Laten we hopen dat de lessen zijn geleerd en dit niet meer voorkomt.

Een compliment aan de scheids die de boel kort hield en er bovenop zat.
En ook aan de overige spelers die het resterende deel van de wedstrijd sportief met elkaar omgingen.