3e klasse 1

2 november 2019 12:30

Scheidsrechter

B. (Behnan) Roushanaei

Met de domper en de vervelende gebeurtenissen van vorige week nog in de benen was het de vraag hoe Alphia het eraf zou brengen als nummer 4 van de ranglijst tegen nummer 3 Voorschoten. De tegenstander heeft wel 2 wedstrijden meer gespeeld, dus de stand vertekent wat.

Tijdens de warming up hoorde ik de tegenstander nog hoopvol melden dat ze onze jongens maar kleintjes vonden, maar onderschatting is nooit goed. Nu misten we natuurlijk onze grote spits Dylan, dus dat scheelt qua gemiddelde lengte.

Alphia knalde vanaf de aftrap er vol tegenaan, heerste op het veld en drukte de tegenstander al snel helemaal naar achter.
Dit beeld was de gehele eerste helft, maar echt goed werd er nog niet gespeeld. Vaak rommelig en weinig echt uitgespeelde kansen.
Soms kwam de tegenstander er via een counter en enkele zeer snelle buitenspelers zelfs gevaarlijk uit, maar keeper Rosco of verdedigers ruimden keurig op.
Vermeldenswaardig is een mooie steekpass (oei, de automatische correctie veranderde dit in steekpartij en zo erg is het nog niet gesteld ;-)) op Noa maar de kans ging naast.
Natuurlijk waren er nog vele andere kansen, maar pas vlak voor rust werd de bevrijdende openingsscore 0-1, gemaakt door Tim, nadat Wesley vlak daarvoor de keeper al onder vuur nam.

De 2e helft begon en nu werd wel snel het net gevonden. Binnen een paar minuten werd de eenzijdige wedstrijd snel beslist. Tim scoorde de 0-2 na een voorzet van Twan en kort erna kreeg Alphia een penalty na hands in de 16. Opnieuw was het Tim die de 0-3 scoorde.
vervolgens nog vele grote en kleinere kansen, het doel werd continu onder vuur genomen, en ook de 0-4 viel snel door Wesley met een afstandsschot, nadar Finn hem prima aanspeelde.

Ook rechtsback Ritger drong meer naar voren en zag kans met een afstandsschot, maar de keeper tikte hem via de lat eruit.
Nadat een speler van Voorschoten en keeper Rosco met elkaar kn botsing kwamen, vond de scheids het kennelijk tijd om een kadootje te geven aan het thuis team door naar de stip te wijzen.
De strafschop werd echt knullig ingeschoten en zeer terecht kwam er dus geen tegentreffer op het bord.

Tim sloot het geheel af met de 0-5 en daarmee de eindscore.
Het had veel hoger kunnen uitvallen, Alphia speelde vandaag niet top, maar dat was ook niet nodig.
Wat wel knap was is dat vandaag de 0 is gehouden en met name de backs (Ritger en Yaro) moesten soms flink aan de bak door hun snelle tegenstanders.

De komende weken staan er een paar pittige wedstrijden op het programma. We zullen zien of Alphia druk kan blijven houden op de koploper of terugzakt naar de middenmoot.