7 december 2019 12:00

P van Zelst

Zaterdag 7 December 2019

Het is voorlopig de laatste wedstrijd voor de winterstop van Alphia 2.
Dit betekent even tot rust komen voor de spelers en de staf, maar dit betekent ook voor de vaste supporters zoals Henk Tol, Nicole van Trier, Jolanda de Lange en Dick Uithol, en vele anderen dat ze voorlopig een vrije zaterdag hebben.
Dit heeft ook invloed op het eet patroon van Jerry, Sascha en Toni, want de komende weken zijn er dus geen tosti's na de rust van Nicole en geen broodjes bal na de wedstrijd.

Maar eerst nog deze wedstrijd tegen Bernardus 2, het is een ploeg waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten alleen dat ze onderaan in de poule staan.
Daar schuilt natuurlijk meteen weer het gevaar voor onze mannen, want tegen dit soort ploegen willen wij nog wel eens wat punten laten liggen.
We beginnen de bespreking met een lekker stuk kruimel appeltaart en een bakkie koffie, en dan worden de afspraken besproken.
Doordat de goedheilig man in het land was, is er op donderdag door een aantal mannen wel getraind en door een aantal niet en zo word er dus ook geselecteerd voor de wedstrijd, daardoor zijn er een aantal verschuivingen in het elftal en krijgen een aantal mannen een basisplek of een andere plek toebedeeld in het team.
Je ziet dat dit best wel wat impact heeft voor het team en dat ze erg aan elkaar moeten wennen, want het automatisme is er een beetje uit en dat kunnen we vanaf de zijlijn ook goed zien.
Het duurt dan ook best lang voordat er echt goed gevoetbald word maar dit resulteert in de 15e minuut meteen in de 1-0.
na een heerlijke aanval is het Jake van Rijn die Faissal Yachou vrij zet voor de keeper en die kan simpel binnen tikken.
Na de 1-0 blijft het erg slordig wat de mannen laten zien, en die 1-0 blijft dan ook staan tot aan de rust.

Na de rust moet er uit een ander vaatje getapt worden en komen er ook een aantal basis spelers in en dat kun je gewoon goed merken.
Het duurt dan ook niet lang tot de 2-0 eindelijk op het scorebord staat, het is weer Jake van Rijn die de assist geeft en dit keer is het Stan van den Hoff die mag afronden, 12 minuten later is het Jake van Rijn die zelf de bal tegen de touwen schiet en in de 70e minuut is het weer andersom en scoort Stan van den Hoff zijn 2e doelpunt na weer een assist van Jake van Rijn.
Als er een hattrick zou bestaan voor het leveren van de assist dan had Jake van Rijn de wedstrijdbal mee mogen nemen.

Het is inmiddels 4-1 geworden het is Thijs van Egmond die de bal terug kopt alleen stond Fabian Wentink dichterbij dan hij dacht en de bal rolt langzaam het Alphia doel in.
We maken een klein sprongetje naar de 81e minuut en gelegenheids spits Delano Bek krijgt de bal zo in de voeten gespeeld door Bernardus en hij laat dit buitenkansje niet schieten.
Het laatste doelpunt komt op naam van onze aanvallende middenvelders Anthony Blokland en Robin Tol, zij zorgen voor de 6-1 en dat is meteen de eindstand.

Door deze overwinning mag Alphia2 zich winterkampioen noemen en dit is precies wat de staf wilde en dit is dan ook de lijn die de staf graag wilde zien. Nu hopen dat Alphia2 dit vol kan houden tot het einde van het seizoen en zich als kampioen kan kronen.
De technische staf is bezig aan een mooi seizoen met Alphia2 en is ook zeer blij met deze groep jonge mannen en zijn ook trots op deze groep jonge mannen.

Voor nu danken de spelers en staf iedereen die ze elke wedstrijd kwam supporten en zeggen we alvast fijne feestdagen en een sportief 2020.