Twan Augustijn (intikker)
74'

Groep 2 09

19 oktober 2019 12:00

Zaterdag stond de bekerkraker tegen de JO17-1 van Nieuwkoop op het programma. Nieuwkoop speelt 1 klasse hoger in de eerste klasse en draait daar bij de top 3 mee. In de bekerpoulefase hadden ze ook nog eens met 9-1 gewonnen van Kickers, waar wij Alphianen nog gelijk tegen speelden. Vooraf dus een lastige opgave en dat werd het in de praktijk ook.

De Alphianen waren in de eerste helft nog teveel onder de indruk van hun tegenstander en daardoor lieten ze zich achteruit dringen. Nieuwkoop speelde met opkomende backs en positioneel speelden de Alphianen daar niet op in. Tel daarbij het feit dat de achterhoede niet aansloot, waardoor er een speelveld van 90 meter ontstond. Hierdoor heeft het middenveld alleen de eerste helft al ca. 10 km moeten afleggen. Het spel was dan ook niet goed en Nieuwkoop had hierdoor een duidelijk veldoverwicht. In de 12e minuut was het oud Alphiaan Joost Gehlen die vanaf links de bal diep gaf op de rechtsbuiten. Jip leek de bal te kunnen onderscheppen, maar hij liet zich toch verrassen, waardoor de rechtsbuiten de bal achter keeper Perry schoot, 1-0. Het positieve was dat we verder ook geen goals meer tegen kregen, mede dankzij goed keeperswerk van Perry. Bij de rust was de schade toch nog beperkt tot 1-0.

In de rust kwam het besef bij de spelers dat het anders moest, want anders zouden we hier een afstraffing krijgen. Na wat tips over de posities en hoe Nieuwkoop te bestrijden, verscheen er een compleet ander Alphia na de rust.

Alphia kwam beter in het spel, al was het wel zuur dat Nieuwkoop via een afstandschot in minuut 45, die net over de vingertoppen van Perry in de goal verdween de voorsprong verdubbelde naar 2-0. Dit was het teken voor de Alphianen om de mouwen nog meer op te stropen. En zo begon de wedstrijd te kantelen. In minuut 48 bediende Joey Sinan, die de bal van afstand binnenschoot, 2-1. De Alphianen voelden daarna dat er meer in zat en namen de wedstrijd nu echt over. In minuut 56 kregen de Alphianen een corner mee. Joey gooide de bal voor de goal en Brett wist de bal tegen de touwen te koppen, 2-2. De ontlading bij de spelers was groot. Er kwam nu het besef dat er echt meer te halen was! Bij Nieuwkoop gebeurde het tegenovergestelde, die wisten niet meer hoe ze deze strijdmachine moesten stoppen. Alphia ging nu vol voor de winst en het veldoverwicht werd steeds groter.  Uit een ingooi van Timo in minuut 60 was het Twan die voor de bevrijdende 2-3 zorgde. Nieuwkoop moest nu aanvallen en probeerde wat het kon, maar de Alphianen waren nog steeds de gevaarlijkste in de counter. De aanvallen van Nieuwkoop zorgden verder niet voor echte problemen, omdat de Alphianen goed stonden opgesteld. In minuut 74 werd Sinan diep gestuurd, die de bal aan Twan gaf, die beheerst met een stift de keeper van Nieuwkoop verschalkte, 2-4. Nieuwkoop gaf zich hierna gewonnen en de Alphianen gaan terecht door naar de derde ronde van de KNVB-beker. Zeker gezien de wilskracht en het vertoonde spel van de tweede helft. Na afloop moesten de ouders en andere supporters nog even verwerken wat ze deze middag voorgeschoteld hadden gekregen. Het feest werd verder in de kleedkamer gevierd. Op naar de volgende ronde...